Смаколик до чаю: готуємо манник на кефірі з повидлом

Цей манник поєднує в собі солодкість повидла та ніжність коржа. Якщо ж ви будете дотримуватися послідовності приготування, описаної в цьому рецепті, то обов’язково отримаєте чудовий результат без зайвого клопоту, пише Дніпровська панорама.

Інгредієнти:

  • Кефір – 130 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія рослинна – 50 мл + для змащування форми
  • Цукор – 50 г
  • Борошно – 80 г (0,5 склянки)
  • Крупа манна – 80 г
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Сіль – 1 щіпка
  • Повидло – 150 г
  • Сухарі панірувальні (за бажанням) – для обсипання форми

Процес приготування

Увімкніть духовку і розігрійте її до 180 градусів.

Влийте кефір і яйце в миску. Додайте цукор і ретельно перемішайте, щоб отримати однорідну суміш.

Влийте рослинну олію та посипте манку. Перемішайте і залиште на 15 хвилин, щоб манка набухла.

В отриману кефірно-манну суміш додайте просіяне борошно і ванільний цукор. Замішайте, поки не отримаєте однорідне тісто.

Змастіть форму для випічки розміром 15х18 см рослинною олією і, за бажання, обсипте її панірувальними сухарями.

У форму покладіть половину тіста і розрівняйте його. Поставте форму в розігріту духовку і випікайте за 180 градусів протягом 8-10 хвилин, до ущільнення верхнього шару, який має утримувати повидло.

Вийміть форму з духовки. Рівномірно нанесіть повидло на підпечене тісто, залишивши невеликий зазор біля бортиків.

Розкладіть тісто, що залишилося, зверху, щоб закрити начинку.

Поверніть форму в духовку і випікайте манник за тієї ж температури ще 30-40 хвилин, до готовності.

Подавайте манник на кефірі з повидлом, дайте йому повністю охолонути у формі. Потім акуратно витягніть його і розріжте на порції.

Смачного! 

Нагадаємо, раніше ми писали: Це неймовірна насолода. Повітряний та ніжний ягідний пиріг