Солона скумбрія, як з диму: простий рецепт для гурманів

Бажаєте насолодитися смаком копченої риби, але не хочете возитися з коптильнею? У нас є ідеальне рішення! Аромат копченостей досягається за рахунок незвичайних інгредієнтів, які перетворюють звичайну скумбрію на делікатес, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

Скумбрія - 1-2 шт.
Вода - 1 літр.
Цибулеве лушпиння - 2 жмені.
Чорний чай - 2 ст. л.
Сіль - 3 ст. л.
Цукор - 1,5 ст. л.
Чорний перець - на свій смак.

Приготування

  1. Наливаємо в каструлю воду, чай, лушпиння цибулі, сіль, цукор, перець. Варимо розсіл з моменту закипання 5-7 хвилин. Розсіл варто охолодити.
  2. У скумбрії видалити голову, хвіст, нутрощі, промити. Біля пластикової пляшки відрізаємо шийку, поміщаємо нашу рибку. Заливаємо розсолом, накриваємо пакетом та відправляємо в холодильник на 3 дні.
  3. Через 3 дні наша рибка готова. Подаємо до столу з кільцями цибулі.

Також раніше ми писали Ароматний болгарський перець на зиму: простий рецепт