Суперовий рецепт еклерів. Виходять у всіх і завжди

Безпрограшний рецепт еклерів. Виходять завжди. Я назвала цей рецепт - "Еклери, які вийдуть у всіх". Чудовий світовий десерт на вашому столі, повідомляє Дніпровська панорама.

Тісто:

вода - 1 склянка;
сіль - щіпка;
маргарин (вершкове масло) - 125 грам;
борошно - 1 склянка;
яйце (не велике) - 5-6 штук або велике - 4 шт.

Крем:

молоко - 0,5 літра;
яйце - 2 штуки;
цукор - 1 склянка;
борошно - 2 столові ложки;
крохмаль - 2 столові ложки;
олія - 200 грам.

Глазур:

сметана - 2 столові ложки;
цукор - 0,5 склянка;
масло вершкове - 50 грам;
какао - 2 столові ложки.

Приготування

У каструлю налийте склянку води, додайте|добавляйте| щіпку|соль| солі, маргарин і закип'ятіть.
Коли вся маса закипить, перемішайте і потихеньку додайте|добавляйте| склянку борошна, весь час помішуючи.
Зніміть суміш із вогню і продовжуйте вимішувати тісто лопаткою. Коли тісто стане однорідним, дайте йому трохи охолонути, до температури приблизно 60 градусів. Потім додайте яйця, поступово розбиваючи кожне. Готове тісто не буде густим, воно має тягнутися за ложкою.
Деко змастити маслом і ложкою, змоченою у воді, або за допомогою кондитерського мішка викладаємо тісто на деко.
Відправляємо тісто в розігріту духовку до 180 °С і випікаємо 40 хвилин. Поки еклери дбають, духовку не відкриваємо (особливо перші 20 хв, інакше тісто опаде).
Приготуйте крем: для цього в каструлі нагрійте молоко, але не кип'ятіть. Окремо збийте яйця з цукром, додайте борошно і крохмаль.
У молоко, яке підігрілося, не закипіло, але знаходиться на вогні, вводимо масу, постійно помішуючи.
Коли маса стане однорідною, остудіть і додайте масло кімнатної температури, перемішайте.
Приготуйте глазур. У ковшіку розтопіть вершкове масло|мастило|, додайте|добавляйте| сметану, цукор і какао. Постійно помішуючи, доведіть масу до однорідного стану.
Коли тісто повністю охолоне, начиніть його кремом будь-яким зручним для вас способом: можна розрізати навпіл еклер, викласти крем і просто накрити другою половинкою, а можна зробити невеликий отвір, і за допомогою кондитерського мішка ввести крем.
Зверху еклери полийте глазур'ю.