Свіжість весни у тарілці: простий, бюджетний салат на Великий піст

Весна – час оновлення, а Великий піст – чудовий момент, щоб збагатити свій раціон свіжими й корисними стравами. Пропонуємо вам рецепт простого й бюджетного зеленого салату, який не лише порадує смаком, але й зарядить вітамінами, повідомляє Дніпровська порадниця.

Секрет цього салату – у поєднанні хрусткої пекінської капусти, соковитих огірків, ніжного зеленого горошку та ароматної зелені. Доповнює композицію пікантна заправка зі сметани та гірчиці.

Інгредієнти

Пекінська капуста - 1/2 шт.
Огірок - 1 - 2 шт.
Горошок зелений консервований - трохи більше ніж пів банки.
Зелень (цибуля, кріп, петрушка) - пучок.
Сіль, перець - за смаком.
Часник - 1 - 2 зубчики.
Сметана - 4 - 5 ст. л.
Гірчиця - 1/2 ч. л.

Приготування

  1. Нарізаємо пекінську капусту та огірок. Все кладемо в миску, додаємо горошок.
  2. Додаємо подрібнену зелень, солимо, перчимо, видавлюємо часник. Змішуємо сметану з гірчицею і перемащуємо салат.

Також раніше ми писали Великий піст 2024. Скільки триватиме, правила і заборони