Так дешево ще ніколи не було: чого очікувати від цін на борщовий набір у Дніпрі (ексклюзив, фото)

Цієї осені ціни на овочі не перестають радувати мешканців Дніпра. Щотижня вартість якоїсь позиції знижується на кілька гривень, повідомляє Дніпровська панорама.
Зауваживши, що з минулого тижня ціна на капусту впала приблизно на 2 грн. за кіло, ми вирішили перевірити, як справи з вартістю інших овочів, що входять до борщового набору.
Так, капуста у магазинах міста сьогодні коштує 6,95 грн. за кг.
Буряк теж подешевшав і коштує 7,59 грн. за кіло.


Ціна кілограма моркви не сягає й 9 грн.


Картопля, як і цибуля, коштує менше 10 грн. за кг.


Щоб дізнатися, чого очікувати покупцям від цін на овочі (чи не бігти у найближчі вихідні робити запаси), ми звернулися до сільгосп аналітика Олександра Хоревого.

Ексклюзивний коментар експерта

Зараз активно йде збирання врожаю, продукції на ринку більш ніж достатньо. У вересні-жовтні підвищення цін на овочі борщового набору ми точно не очікуємо. У принципі, за умови правильного зберігання врожаю можна дати оптимістичний прогноз, що ці товари почнуть дорожчати не раніше Нового року. Ми прогнозуємо поступове зростання ціни з січня, а ось навесні ситуація із вартістю борщового набору буде особливо гострою.

Також Олександр Хорев додав, що зараз ціна на ці продукти не падатиме, бо вже нікуди. Товар у магазинах продається практично за собівартістю.

Нагадуємо, раніше ми писали Хоч борошно з неї роби. У Дніпрі знову подешевшала гречка (фото)