Театр одного актора «Крик» у Дніпрі: один чоловік — сто ролей

У Дніпрі вже понад 30 років існує єдиний в Україні та в Європі театр одного актора. Його засновник Михайло Мельник є не лише актором і режисером, а й сценаристом, сценографом, художником, музичним редактором, гримером і костюмером, повідомляє Дніпровська панорама.

За 34 роки існування театру Михайло Мельник зіграв понад 500 ролей у різноманітних п'єсах, виставах і концертах. Він звертається до різних жанрів і тем, від класичної драматургії до сучасних п'єс, від комедій до драм.

Театр одного актора — це особливий вид мистецтва, який вимагає від актора не лише майстерності, а й творчої сміливості, — каже Михайло Мельник. — Я люблю цей театр, тому що він дає мені можливість експериментувати і створювати щось нове.

Театр «Крик» є одним з найпопулярніших театрів Дніпра.

Чим відрізняється такий від містецтва

Театр одного актора — це особливий вид мистецтва, який має свою аудиторію і свої переваги.

По-перше, він дозволяє глядачеві краще зрозуміти характери персонажів і їхні емоції. Адже актору доводиться грати всіх ролей у виставі, і він має можливість більш детально розкрити їхні образи.

По-друге, театр одного актора — це завжди цікаве і захоплююче видовище. Адже актору доводиться постійно бути на сторожі, щоб не загубити увагу глядачів.

По-третє, це завжди новий досвід. Адже актор завжди експериментує і шукає нові форми вираження.

Також раніше ми писали Будівля оперного театру в Дніпрі: шедевр архітектури епохи естетичного піднесення