Тепер під захистом. На Дніпропетровщині встановили фігури Божої Матері (фото)

На в’їзді до Павлограду, що на Дніпропетровщині, і біля алеї, де поховані полеглі захисники на кладовищі по вул. Луганська, днями встановили фігури Божої Матері, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на власні джерела.

Фігурки прибули в Павлоград зі Львова з католицького храму. Розфарбувала їх художниця з Межиріч Валерія Чмуль – в жовто-блакитний колір на в'їзді в місто та блакитно-білий - біля поховань бійців. А волонтери та активісти з Павлограда і Межиріч виготовили кріплення, зробили підставку, забезпечили транспорт та установили.

Ще одна фігура буде в селі Межиріч, розповіла художниця і дизайнерка Валерія Чмуль.

Як вона розповіла, до неї звернувся Забогонський Віктор, волонтер, з пропозицією розмалювати фігури, привезені зі Львова, з католицького храму.

Я, звісно, погодилась допомогти. Ми підібрали потрібні для роботи матеріали, розробили колірне рішення та, не гаючи час,  приступила до роботи. В мої обовʼязки входило саме підготовка скульптури до нанесення фарби та фарбування. Після того як скульптура висохне, її відвозили для встановлення. Це був цікавий для мене досвід, і я рада, що моя творчість може бути корисна в цей час, — розповіла Валерія Чмуль.

Фігурка має спеціальне покриття, котре не боїться дощу, спеки чи морозу.

«Є добра знайома зі Львова, пані Оксана, і вона надіслала фігурки. Таких фігурок уже чотири. Одна стоїть з початку війни на в'їзді з Донецька на блокпосту. Тепер поставили на кладовищі на Луганській біля поховань, біля Алеї Слави. Ще одну поставили на в'їзді з Дніпра перед блокпостом і четверта буде стояти в Межирічах біля поховань бійців, – розповів  капелан.

Він також додав, що по завершенню війни на в'їздах в місто та на цвинтарі по Луганській планують установити каплички та помістити туди фігурки Божої Матері.

«Ці фігурки будуть стояти не лише під час війни, а й надалі. Щоб Матір Божа опікувалась цим містом», – каже  капелан.

За словами настоятеля римсько-католицького храму в Павлограді, фігурки Марії – то дуже важлива ідея і її потрібно підтримувати.

Нагадаємо, раніше ми писали

Ракетний удар по Дніпропетровській області. З'явились перші подробиці (фото)