Торт на сковороді. Так смачно і просто ви ще не готували
Торт на сковороді. Готується так просто і легко, що ви готуватимете за цим рецептом ще дуже довго. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.
Інгредієнти:
Для коржів:
Яйце - 2 шт.
Борошно – 260 гр.
Цукор – 200 гр.
Молоко – 180 мл.
Розпушувач – 5 гр.
Окріп - 100 мл.
Олія соняшникова без запаху – 50 мл.
Какао – 20 гр.
Сода-1 ч.л.
Для крему:
Сирна маса - 250 гр.
Вершків 33% жирності - 350 гр
Цукрова пудра – 100 гр.
Приготування:
- В чаші з'єднуємо яйця з цукром та молоком, перемішуємо до розчинення цукру. Додаємо соду.
2. Борошно з'єднуємо з розпушувачем і какао. Просіюємо і додаємо в яєчно-молочну масу. Замішуємо тісто, в кінці додаємо окріп і олію, добре перемішуємо до однорідної консистенції.
3. На сухій сковороді на середньому вогні випікаємо з двох сторін коржі під кришкою, приблизно як великі панкейки. (1 корж приблизно 1 суповий повний ополоник). Коржі випікаються швидко. Як одна сторона покриється бульбашками - можна перевертати.
4. Виріжемо рівні коржі за допомогою форми (у мене 18 см), а відрізки подрібнимо в блендері (вони для декору).
5. Для крему потрібно збити холодні вершки в холодній гущавині до м'яких пік.
6. Додати цукрову пудру та сирний сир. Збити до густого крему.
7. Збирати торт бажано у формі. У прошарок можна додати фрукти, ягоди, горіхи, або як я карамель.
8. Кожен шар добре змастити кремом, накрити харчовою плівкою та поставити в холодильник на 4 години.
9. Виймаємо торт із форми, краю змастити кремом.Прикрашаємо крихтою.
Смачного!
Нагадаємо, раніше ми писали
Спокуса для гурманів. Як приготувати тірамісу швидко і смачно