Тропічний рай на тарілці: домашнє печиво "Баунті", яке тане в роті

Запрошуємо вас у незабутню кулінарну подорож на тропічні острови! Сьогодні ми приготуємо домашнє печиво "Баунті", яке за смаком не поступається відомому шоколадному батончику, повідомляє Дніпровська порадниця. Ніжна кокосова начинка, ароматний шоколадний бісквіт і хрустка скоринка – це поєднання точно не залишить вас байдужими.

Інгредієнти (виходить 16 шт.)

Вершкове масло 82% - 100 г.
Цукор - 160 г.
Ванільний цукор - 10 г.
Темне какао 22% - 50 г.
Яйця - 2 шт.
Дрібка солі.
Борошно - 160 г.
Борошно - 1 ч. л.

Для начинки

Кокосова стружка - 80 г.
Згущене молоко - 80 г.
Крем-сир - 40 г.

Для глазурі

Молочний шоколад - 100 г.
Олія - 1 ст. л.
Кокосова стружка - 50 г.

Приготування

  1. Кокосову стружку поєднуємо зі згущеним молоком, розтопленим вершковим маслом та крем сиром (Філадельфія, Cremette, Mlekovita) маса має вийти в міру вологою і легко зліплюватись в кульку. Формуємо кульки вагою +/- 14 г. кожна.
  2. Шоколадне тісто охолоджуємо в морозилці десь 1 год. має злегка підмерзнути. Руки або рукавички змащуємо олією (так легше формувати печиво) і розділяємо на кульки вагою +/- 35 г. кожна.
  3. Розпліскуємо кульку в пласт, заліплюємо кокосову начинку, злегка притискаємо, викладаємо на деко застелене пергаментом і випікаємо в розігрітій до 180° духовці не більше 16 хв.

Також раніше ми писали Смачна морквяна намазка за 5 хвилин: рецепт, який багато хто давно забув