Трудові відносини з неповнолітніми особами: що необхідно знати

Відповідно до статті 187 Кодексу законів про працю України неповнолітні, тобто особи, що не досягли 18 років, у трудових правовідносинах прирівнюються у правах до повнолітніх. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на Департамент правового забезпечення Дніпровської міської ради.

Законодавством України встановлено пільги для неповнолітніх працівників щодо охорони праці, робочого часу, відпусток та деяких інших умов праці.

  Прийняття на роботу неповнолітніх

 Трудовий договір з неповнолітньою особою обов’язково укладається в письмовій формі.
  Неповнолітнім при прийомі на роботу, відповідно до вимог статті 26 КЗпП України, випробувальний термін НЕ встановлюється.

 Тривалість робочого часу неповнолітніх

  14 - 16 років (24 години на тиждень );
  16 -18 років (36 годин на тиждень).

  Оплата праці неповнолітніх

  Згідно із статтею 194 КЗпП України, заробітна плата працівникам молодше 18 років при скороченій тривалості щоденної роботи виплачується в такому ж розмірі, як працівникам відповідних категорій при повній тривалості щоденної роботи.

  Тобто, скорочення робочого часу для неповнолітніх означає, що їх скорочений робочий час оплачується за тією ж тарифною ставкою (тим же посадовим окладом), що й нормальний робочий час дорослого працівника того ж фаху, кваліфікації і за інших рівних умов.

 Особи віком до 18 років мають право на щорічну основну відпустку тривалістю 31 календарний день у зручний для них час.

Нагадаємо, раніше ми писали

Порушення ПДР. Які штрафи і за що загрожують велосипедистам