У Дніпрі благодійний фонд у співпраці з мерією міста передав захисникам найсучасніші РЕБи

Від Дніпра захисники отримали чергову допомогу. Йдеться про шість засобів радіоелектронної боротьби «Квертус». Цього разу РЕБи останньої моделі придбав і передав військовим благодійний фонд «Синергія Д» у співпраці з міською радою. Загальна вартість переданого – 2,4 млн грн. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на міську раду.

«Тяжкі часи переживає наша країна, а сьогодні зокрема. Коли ворожі ракети летять на житлові будинки, пологові, лікарні, гинуть цивільні. Цей тяжкий іспит допомагають витримати наші військові. Низький уклін їм за це. Тому так важливо сьогодні допомагати фронту, захисникам, донатити. Усі повинні це робити по своїй можливості. Наша благодійна організація це теж робить у співпраці з мерією.

Ми закупили і передали на фронт РЕБи, які блокуватимуть ворожі безпілотні літальні апарати. Вони зроблені вітчизняними виробниками, легкі у використанні, а головне – ефективні. Ці РЕБи можна використовувати як в окопі, так і встановлювати на техніку.

Продовжуватимемо і надалі у співпраці з міськрадою допомагати нашим захисникам, наближаючи таку бажану перемогу!», - підкреслила засновниця благодійного фонду «Синергія Д», докторка медичних наук, професорка, заслужена лікарка України, голова постійної депутатської комісії з питань охорони здоров'я, соціального захисту населення та міжнародних зв'язків Дніпровської міської ради Євгенія Дитятковська.


«Вдячні особисто Євгенії та Олександру Дитятковським, які приєдналися до захисту нашого неба, громадян від прильотів. Впевнений, передана техніка зменшить кількість ворожих шахедів, літальних апаратів, які можуть долетіти до нашого міста. Ці сучасні РЕБи «Квертус» подавлятимуть засоби ураження, які летять на нас. Місто вже закуповувало і передавало захисникам такі системи. Їх ніколи не буває забагато. Міська рада тісно спілкується із силами оборони. Виробили спільну концепцію щодо того, яка саме техніка сьогодні вкрай потрібна військовим, аби посилити їхні можливості», - сказав секретар Дніпровської міської ради Олександр Санжара.

«Вдячні за таку допомогу. За останні два роки стільки вже змінилося поколінь дронів. Тому щоразу, коли нам передають засоби боротьби з дронами, це свідчить про те, що ми не стоїмо на місці, а рухаємося вперед. Наш ворог, на жаль, теж розвивається, і нам треба нищити їхні атакуючі безпілотні апарати. Отримані РЕБи дозволяють боротися з більш потужними дронами на більшій відстані – вони спотворюють сигнал, який передається супутником, і БПЛа не бачить, куди потрібно летіти», — підкреслив офіцер служби зв’язків із громадськістю оперативного командування «Схід», майор  Ігор Кочергін.

Нагадаємо, раніше ми писали

Плануйте дорогу завчасно. У Дніпрі в роботі трамваїв, тролейбусів і маршруток відбудуться зміни