У Дніпрі медики врятували літню жінку, яка отримала тепловий удар

У Дніпрі перехожі побачили пенсіонерку, якій стало погано посеред вулиці. Очевидці звернулися до швидкої. За словами містян, вона довгий час знаходилася на сонці, а перед тим як зомліла, скаржилася на головний біль, нудоту та запаморочення, пише Дніпровська панорама.

Фельдшери оглянули жінку. У неї діагностували тепловий удар. ЇЇ госпіталізували у стані середньої тяжкості. У медзакладі пенсіонерці надали усю необхідну допомогу.

Парамедик Влад Боднюк розповів з якими симптомами доправила до профільного медзакладу 75 річну жінку, до якої перехожі викликали бригаду Новокодацької підстанції Обласного центру екстренної медичної допомоги та медицини катастроф в складі фельдшера Колесника Миколи, лiкаря- iнтерна Дiденко Тетяни:

Зі слів перехожих, жінка знаходилась тривалий час під палаючим сонцем, скаржилась на головний біль, нудоту, запаморочення і втратила свідомість. Під час огляду жінка: в свідомості, АТ 90/60 мм рт ст, слабкий пульс, t 37,5 C, ЧСС 101 в 1’, глюкотест крові капілярної 4,8 моль/л, SpO 2 - 96 %. Після надання мед допомоги (інфузійна підтримка) з діагнозом: Гіпертермія. Стан після сінкопе. - шпиталізована в стані середньої тяжкості до профільного мед закладу міста.

Медики радять у спекотні дні пити багато рідини; уникати сонця з 11.00 до 16.00; не вживати міцні та слабоалкогольні напої, що впливають на процеси терморегуляції.

А також нагадують, що саме в таку пору року можна отримати тепловий удар - це стан викликаний перегріванням тіла, в наслідок тривалого впливу високих температур, зазвичай супроводжується зневодненням, що приводить до відмови системи контролю температури тіла.

Причини виникнення теплового удару (гіпертермії):

  • тривале перебування на відкритому сонці;
  • погане кондиціювання або повна відсутність руху повітря;
  • недотримання питного режиму;
  •  порушення адаптації до температур довкілля.

Симптоми гіпертермії: почервоніння шкіри, задишка, різка слабкість, нудота, блювота, підвищення температури тіла, запаморочення, втрата свідомості, судоми.

Нагадаємо, раніше ми писали: Відпочинок на Азовському морі в Кирилівці провалений (відео)