У Дніпрі може з'явитися сквер Олексія Хільського. З такою ініціативою виступає мер Філатов

У Дніпрі може з'явитись сквер Олексія Хільського. Ініціативу мешканцям територіальної громади міста запропонував мер міста Борис Філатов, повідомляє Дніпровська панорама.

Виношу на обговорення відповідної комісії та депутатського корпусу питання перейменування нового скверу на Слобожанському проспекті на честь відомого українського актора, хороброго воїна Олексія Хільського, що загинув в Війні за Незалежність.

Памʼятаємо, що Олексій завжди був повʼязаний з нашим славетним Містом, - написав Борис Філатов.

Він просить містян поділитися своїми думками.

Вдова актора Надія Хільська підтримала ініціативу мера й подякувла за підтримку:

Відомо, що Олексій Хільський загинув у Запорізькому напрямку під час виконання бойового завдання. Він служив у 46-й окремій аеромобільній бригаді ДШВ на посаді головного сержанта взводу розвідроти і був одним із найдосвідченіших бійців підрозділу. Олексій брав участь у визволенні Херсона, воював у Бахмуті та Соледарі. Двічі бійця було поранено, але щоразу після одужання він повертався на фронт.

У Олексія Хільського залишилися дружина та дочка.

До війни Олексій Хільський встиг знятися у багатьох українських фільмах та серіалах: "На твоїй стороні", "Квака", "Фортечна", "Лікар Ковальчук","Кріпосна", "Опер за викликом", "Загадка для Ганни" та інші.

Народився 14 листопада 1987 року в Дніпродзержинську (Кам'янське). З 2005 по 2019 року — актор Дніпровського драматичного молодіжного театру «Віримо!». 2014 року закінчив Дніпропетровський театрально-художній коледж (майстер курсу Володимир Петренко).

У театру «Віримо!» пройшов шлях від актора-початківця до майстра сцени, й там зустрів свою майбутню дружину — акторку Надію Петренко. З 2019 року подружжя переїхало до Києва, де Олексій, зокрема, працював у Дитячому музично-драматичному театрі «Віват», знімався в кіно та серіалах.

Нагадаємо, раніше ми писали: Його знали з кіно. На Запорізькому напрямку у бою загинув відомий український актор з Дніпропетровщини