У Дніпрі можна побачити величезного Атланта: чому скульптура зелена та які таємниці приховує (Фото)

 Вулицю Південну у Дніпрі оформлювали у 2020 році так, щоб вона виглядала, як виставка сучасного мистецтва. Усі інсталяції повинні були вражати тих, хто приходив сюди. Дійсно, так і сталося. Штучний струмок, незвичайні фонтани, сучасне освітлення та зони відпочинку для дітей та дорослих вийшли дуже цікавими. Але великою точкою в композиції стала семиметрова зелена скульптура "Атлант". Про це розповідає Дніпровська панорама.

Авторами Атланту стали відомі українські скульптори, браття Єгор та Микита Зігури. Творіння монтували й встановлювали до дня народження Дніпра у вересні 2020 року. Всі, хто бачив процес, були здивовані багатьма фактами: Чому Атлант виглядає так наче він десь вже стояв декілька сторіч? Де його спина? Чому він зелений?

Тож перше бажання - здивувати глядачів, здійснилося.

Метафорично фігура Атланта несе на собі залізні кайдани, яких він позбувся, символізуючи фізичну, соціальну і внутрішню свободу. Звільнення відбувається на місці зустрічі «минулого» та «майбутнього», що й символізують собою два бульвари, - пояснювали архітектори простору вулиці.

І розповіли що зелений - це колір бронзи й взагалі, це красиво.

Треба зазначити, що Атлант гармонійно вписався в площу і навіть прикрасив її.

Це Атлант, який руйнує кайдани. Це метафорична фігура, яка символізує людство, суспільство та місто Дніпро, зокрема. Це його пута, вони його сковують на трьох рівнях: на духовному, емоційному та фізичному. Він їх розриває,- розкривали автори скульптури її зміст.

Тільки дніпряни звикли до величезної фігури й навіть встановили для себе, що це за предмети на ступнях Атланту, до нього ще й зробили нічну підсвітку. Зелений велетень став виглядати й зовсім загадково. Але не страшно, бо став вже своїм.

Зараз артоб'єкт з задоволенням показують гостям міста, розповідають, що означає відсутність спини й зелений колір. Тож пишаються тим, що він у нас є.

Раніше ми розповідали про: Де у Дніпрі можна зустріти ручних білок (фото)