У Дніпрі на ринку "Озерка" пройшли перевірки (фото, відео)

У Дніпрі на Центральному ринку "Озерка" сьогодні, 30 червня, пройшов рейд. З інспекцією побували представники міської влади Дніпра та Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області. Перевірка була саме в рибних рядах, які добре відомі дніпрянам. Що виявили та що відомо, передає Дніпровська панорама. 

Після трагедії на Каховській ГЕС торгівля рибою — під забороною в окремих регіонах країни, в тому числі і в Дніпрі. Таке рішення прийняли через загрозу життю та здоров’ю українців. 

У Дніпрі продовжують перевіряти стихійні та офіційні ринки. Причина – заборона торгівлі  рибою та морепродуктами, які після підриву Каховської ГЕС могли виловити у водоймах Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей. Відповідне рішення ухвалила  міська комісія з питань ТЕБ та НС.

Тож з 22 червня у Дніпрі триває активна перевірка всіх ринків міста. Сьогодні комісія навідалася на «Озерку». Там – три точки продажу риби. Така кількість, каже завідувачка лабораторії ринку Лілія Ковальова, повʼязана зі зміною клімату і через це мало продавців влітку реалізовують рибу. 

Як розповіла під час рейду на Озерці завідувачка лабораторією Лілія Ковальова, риби на ринку зараз мало. В основному це риба, привезена з Прибалтики, іншої через заборону зараз немає. Продукції значно менше й через спеку, не везуть її і рибалки з місцевих ставків через зрозумілі причини. На всю продукцію є дозвільні документи, за цим ретельно стежать фахівці. Ситуація з рибою на особливому контролі.

За словами головної фахівчині ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Олени Лукацької, подібні рейди на ринках міста та області проводять і вони триватимуть і надалі. Відомі випадки в Дніпропетровській області, коли під час таких перевірок було виявлено рибу невідомого походження без відповідних документів. Вживати таку рибу категорично заборонено. Покупців просять не купувати продукти на стихійних ринках, берегти себе та пам'ятати про небезпеку.

Рибу, яка не має відповідних документів, в тому числі й на офіційних ринках, торгових точках і стихійних, як запевнила Олена Лукацька, вилучають для утилизації.

 

Заступник директора департаменту торгівлі та реклами Дніпровської міської ради Олександр Малишко зазначив, що у Дніпрі не лише на ринках, але й на вулицях проходять такі рейди. Тому він закликав громадян бути свідомими та повідомляти на "гарячу лінію" мерії про випадки порушень, які їм відомі. Це робиться для того, аби не продавали рибу, особливо без документів. Це може бути небезпечно. 

Нагадаємо, раніше ми писали

Масове отруєння шаурмою в Дніпрі. Що показав рейд журналістів