У Дніпрі оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Синоптики попереджають (мапа)

Тепер, коли в Дніпрі встановилася майже літня, суха й тепла погода, виникла нова проблема - дуже висока ймовірність пожеж. Причому виникають загоряння іноді через легковажну поведінку людей. Треба уважніше ставитися до навколишнього середовища, про це повідомляє  Дніпровська панорама з посіланням на інформацію Українського гідрометцентру й прогноз народних синоптиків.

Ось таку мапу сьогодні розмістили на своїй сторінці у Фейсбук фахівці Українського гідрометеоцентру. Це серйозне попередження про пожежну небезпеку майже по всій території України.

15-18 травня в Україні, крім Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської області та Криму, надзвичайний рівень пожежної небезпеки- пишуть метеорологи.

Тимчасове зниження температури повітря  спостеригатиметься лише у північній частині країни.

Якщо в більшості областей 16-го травня максимальна денна температура становитиме +20+26 градусів, то на півночі посвіжіє до +18+22 градусів, пише народний синоптик Наталка Діденко. 

І  надає карту температури повітря у регіонах країни.

Сухе повітря, високі градуси, сонце, а також часом нехлюйство та дурість наших громадян, які вперто палять сміття та сухостій на вітрі, на відкритому повітрі, при дорогах - все це в комплексі може мати сумні, а ще й іноді страшні наслідки.
Звичайно, дощ розуму чи совісті не додасть, проте все ж може запобігти вогняній біді, - радить Діденко.

У Дніпрі найближчої доби мінлива хмарність, температура вночи +12 , вдень до + 24 градусів. Ймовірність дощу не виключається.

Раніше ми писали про: У Дніпро йде різке потепління. Коли чекати страшну спеку.