У Дніпрі самотнім літнім містянам і внутрішньо переміщеним особам пропонують безкоштовні гарячі обіди (відео)

У Дніпрі працює програма соціального захисту для людей поважного віку та ВПО. Щодня відділення територіального центру, які працюють у кожному районі Дніпра, допомагають сотням літніх містян та переселенців. А тим, хто не має змогу прийти, довезуть прямо додому, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на телеканал ДніпроTV.

Я вам принесла смачненьке, тут сегьодні у нас кашка, котлетка, салатик, прянички ваші улюблені, - говорить працівниця терцентру.

До пані Валентини соцробітниця приходить два рази на тиждень, а буває і частіше. Допомагає з квитанціями за комунальні послуги та прибиранням.

Марина Олександрівна і всегда поможет, з усім допомагає і за квартиру рахуємо разом і покупки, якщо мені треба, то вона завжди допоможе, - каже підопічна терцентру Валентина Добриніна.

Окрім цього, жінка отримує гарячі обіди двічі на тиждень.

Подобаються мені, смачні обіди. Каші різні, кратоплю, буває курку і котлетку чергують. Салати різні:і бурячок, і морква. - хвалиться пані Валентина.

Такі поживні гарячі обіди отримують усі підопічні терцентрів Дніпра. В одному з відділень на лівому березі Дніпра таких підопічних – понад 600.  Частина з них на домашньому перебуванні, інші – на денному.

Ми дуже вдячні мерії міста за те що вони піклуються про нас, не забувають нас, а також подяка колективу цього терцентру, - говорить підопічна терцентру Валентина Китаєва - Обіди дуже якісні, смачні, кожен день щось новеньке, це гарніри, котлети, куряче м’ясо.

Пані Надія вже місяць ходить до терцентру. Тут вона з іншими підопічними відвідує різноманітні майстер класи. А також спортивні та творчі гуртки.

Ми дуже вдячні що в нас є такий центр де ми можемо і відпочити і попрацювати. Ми сьогодні ось робили красуні україночоки. Тут і картон, тканина, стрічки та різні прикраси, - показує підопічна терцентру Надія Псьолова.

Як пояснила заступниця директора, начальник відділу Дніпровського міського територіального центру Яна Міронова, кожного дня 8 відділів Дніпровського міського територіального центру отримують гарячі обіди.

5700 підопічних – це люди, які літнього віку та особи з інвалідністю. Відділ АНД району, в якому ви зараз знаходитесь, отримує кожен день 666 порцій, 25 це отримувачі денного, які перебувають саме в нашому відділі, - пояснює Яна Міронова.

Вік підопічних територіальних центрів 65+. 

Щоб стати учасником соціальної програми та отримувати гарячі обіди треба стати на облік у терцентрі. 

Докладніше - в сюжеті:

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі відновили подачу води житловому масиву та кільком десяткам вулиць (адреси)