Домашній ягідний зефір. Простіше не буває

Зефір – це особливо ніжний десерт, що складається з ягідного пюре, білкової маси, а також агар-агару. Приготувати його в домашніх умовах не складно. Потрібно тільки запастись гарним настроєм та всіма інгредієнтами, пише Дніпровська панорама, посилаючись на 24 канал.

Інгредієнти:

  • 100 грамів цукру;
  • 130 грамів пюре смородини (500 грамів свіжої або замороженої смородини);
  • 10 грамів агар-агару;
  • 100 грамів цукрової пудри.

Для сиропу:

  • 100 мілілітрів води;
  •  250 грамів цукру;
  • 1 білок.

Приготування:

Смородину заздалегідь розморозьте, подрібніть блендером у пюре, пропустіть через сито.

У каструлю викладіть пюре, додайте цукор, варіть до загустіння. Залиште для охолодження на 6-7 годин, найкраще – на ніч.

У миску з пюре, додайте білок, збийте міксером.

Для приготування сиропу у каструлю з водою, додайте цукор, агар-агар, варіть на маленькому вогні, помішуючи до загустіння.

У миску з пюре, влийте сироп, збийте міксером.

Викладіть у кондитерський мішок, деко вистеліть пергаментом, вичавіть потрібної форми зефір, залиште протягом 10-12 годин. З'єднайте половинки, задекоруйте цукровою пудрою.

Викладіть на тарілку. Смачного!

Нагадаэмо, раныше ми писали: Ці мариновані кабачки з'їдять за мить. Швидкий рецепт, щоб здивувати гостей