У Дніпрі військовий пенсіонер зібрав винищувач F-16, на який так чекають у ЗСУ (відео)

У Дніпрі представили модель винищувача F-16, який західні союзники планують передати Україні для відсічі російській агресії. Макет літака, розміром трохи більше як 30 сантиметрів, зараз знаходиться у технічному музеї "Машини часу". Про це повідомляє Дніпровська панорама. 

Розробником став військовий пенсіонер Олег Шевченко, який з дитинства займається моделюванням. Разом з директором музею Михайлом Прудніковим у них виникла ідея представити публіці моделі літаків, що знаходяться на озброєнні в українського війська.

Одни літак ми зробили на перспективу. Ми сподіваємось, що він у нас буде, все про це кажуть. Це - F-16. Ми зробили, ніби він у нас вже є й думаємо, що скоро він появиться в Україні у натуральному віді, - каже Олег Шевченко.

На розробку і конструювання моделі Олег Шевченко витратив менше двох місяців.

Директор музею «Машини часу» Михайло Прудніков розповідає, що з Олегом Шевченко співпрацює кілька років. Його військовий досвід використовують як для статичних експозицій, так і для інтерактивних акцій.

Поки ж дніпряни можуть на власні очі побачити модель американського винищувача, вся Україна чекає на нові поставки озброєнь від Заходу для перемоги над агресором.

Нагадаємо, раніше ми писали, що сапери тероборони Дніпра встановлюють рекорди по розмінуванню для просування ЗСУ вперед.