Щоб знову зацвіли: у парку Дніпра обрізають троянди (Фото)

У парку Глоби розташований найбільший розарій Дніпра. Кущі там рясно цвітуть, але зараз їх активно обрізають. Це потрібно для кращого цвітіння троянд, повідомляють у департаменті парків та рекреації Дніпровської міської ради. Детальніше розповість Дніпровська Панорама

Як зазначають представники департаменту, обрізка трояндових кущів – планова. Завдяки цьому розарій ще мінімум раз зацвіте протягом цього літа. 

Якщо не обрізати троянди влітку після цвітіння, то на кущах утворюються плоди з насінням, схожі на шипшину. Але утворення плодів забирає в рослини дуже багато сил, тому вона вже не буде цвісти, – зазначили у департаменті парків та рекреації. 

Головна мета цього заходу – вчасно прибрати зів'ялі квіти, які витягають сили троянди, щоб рослина знову зацвіла. А також забезпечити кущам достатній доступ повітря та сонячного світла. Після обрізання троянди випустять нові, сильніші і потужніші пагони, які зацвітуть за 3-4 тижні.  

Якщо правильно і вчасно робити літню обрізку, то за сезон можна отримати декілька "хвиль" великих соковитих бутонів троянд. Їх цвітіння буде більш пишним і рясним, а гості парку зможуть аж до пізньої осені насолоджуватися красою нашого розарію, – зазначили у департаменті парків і рекреації. 

Зазначимо, бутони потрібно обрізати після того, як вони починають хилитися до землі, а пелюстки при цьому стають ослабленими. Суцвіття потрібно обрізати разом із частиною пагону аж до першої сильної бруньки, тоді як тонкі пагони обрізають повністю, навіть до самого ґрунту. Варто видаляти також стебла, які ростуть всередину куща та загущають його. Крім того, вирізати необхідно порослі дикого шиповнику. 

Нагадаємо, у парку Зелений Гай висадили 128 кущів різнокольорових квітів