Унікальне фото. Якою 67 років тому була колишня вулиця Шмідта біля Озерки в Дніпрі

Якою була 67 років тому колишня вулиця Шмідта (нині Степана Бандери) у Дніпрі. Унікальне фото розмістили в фб спільноті Катеринослав-Дніпропетровськ-Дніпро/історія міста. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

Як розповів Hans Kalinin, саме такою залишилась на згадку на фото всім відома вулиця Шмідта. Чи була тоді Озерка та старий Цирк, читайте у спогадах:

Дніпропетровськ. вулиця Шмідта. 1957 рік. На фото, я припускаю, кінець зими, лютий місяць. На вулиці сірий ще не сонячний день. Сльота і пронизливий, ще морозний вітер. Сніг уже почав танути, і через це на тротуарі дуже слизько, і люди, одягнені ще в зимові пальта з хутряними комірами, намагаються пересуватися проїжджою частиною дороги, на якій немає мокрого снігу та льоду.

Праворуч на фото ще немає "Старого" цирку! Його побудують феноменально швидко - за пів року, і відкриють 23 червня 1960 року. А що там знаходиться на фото, згадуйте, розповідайте, друзі. Ну а ліворуч на фото - наша легендарна "Озерка". До речі, "критого павільйону" теж немає.

Він буде урочисто відкритий 1 листопада 1964, напередодні, тоді головного свята - 7 листопада. На момент відкриття, і перші його роки, він був найбільшим торговим павільйоном в Україні.

А спроектували його, ще 1959 року, архітектори Київського інституту "Гіпроторг" - Терентьєв та Казачук. Що ще є на фото? Що можна дізнатися? Що перебуває досі на місці?

Хто знає які подробиці, пишіть у коментарях.

 

Нагадаємо, раніше ми писали

Дніпрянам показали унікальні фото, як виглядав готель "Дніпропетровськ" після відкриття