Унікальні локації Дніпра. Найдовша лавочка в країні, незручне крісло та щасливі меблі ювеліра: де побачити та посидіти (Фото)

Кожен вуличний арт-об'єкт з'являвся у Дніпрі не просто так, а мав причину свого виникнення. Деякі встановлювали до ювілейних дат, були й такі, що знаменували завершення тривалих робіт, а ще такі, які повинні були просто дарувати гарний настрій.Таких пам'яток на вулицях Дніпра дуже багато. Ми відібрали декілька тих, на яких можна посидіти, повідомляє Дніпровська панорама

 

Де дійсно можна знайти місце для відпочинку, так це на Сімейній лавочці, яка знаходиться на Набережній. Лавочку занесено до Книги рекордів України, бо її довжина складає 50 метрів. На неї розташовано 7 інсталяцій, що символізують життєвий шлях сім'ї та її цінності.

Тут можна зустріти  Купідона, кота, щеня, посідіти під парасолькою. Міська легенда свідчить, що якщо у родині трапилася суперечка, то варто посидіти на цій лавці – і конфлікт буде улагоджений.

Ще одна цікава інсталяція встановлена біля головного корпусу ДНУ імені Олеся Гончара. Там вже  17 стільців різної висоти. Арт-об'єкт з'явився біля вузу у 2018 році, на честь 100-річного ювілею закладу. Називається він "Лекторій". На кожному стільці є символічний напис від "Студента" до «Президента». Усі вони говорять про здобутки випускників навчального закладу. 

Автор композиції – художник із Дніпра Микита Шалений. Цікаво, що кожен може залізти навіть на найвище крісло і зробити на ньому фото. Все – завдяки секретному механізму у ніжках.

При в'їзді на центральний міст із Лівого берега можна побачити так зване "Крісло мера". Арт-об'єкт зроблений з залізної арматури - звичайного металобрухту. Автор твору Олег Україна, каже, що цей матеріал нічого не коштував.

Проектування інсталяції зайняло півгодини, а створення пішло близько тижня. Автор пояснив вибір матеріалу тим, що арматура – це перший матеріал у будівництві.

«Крісло мера» встановили у 2019 році після ремонту Центрального мосту. Вага крісла – 500 кг. Сісти в нього може будь-хто, але всидіти в кріслі складно, тому що воно все складається з арматурних шипів.

Скульптурна композиція, присвячена першому ювеліру міста, засновнику ювелірної династії Борису Грановському теж має крісло. Причому існує прикмета - той, хто посидіть у ньому, обов'язково розбагатіє. Арт-об'єкт створено нещодавно, у 2019 році, тож свідоцтв тому, що у когось прикмета спрацювала - поки немає.

Автор памятника – украинский скульптор азербайджанского происхождения Катиб Мамедов воссоздал образ ювелира. Тепер кожен охочий може посидіти поряд, а також погладити собачку ювеліра і потерти йому ніс - теж на щастя.

Раніше ми писали про: На Дніпропетровщині рибалкам щастить на великого карася (фото)