Уповноважена Президента з безбар’єрності відзначила роботу реабілітаційного відділення у лікарні Дніпра

Уповноважена Президента України з безбар’єрності Тетяна Ломакіна днями відвідала Дніпра, де прийняла участь у дводенному воркшопі «Стратегія розвитку реабілітаційного відділення як частини лікарні». Захід проходив на базі реабілітаційного відділення у лікарні Дніпра, яке експертка назвала одним із найкращих в Україні. На воркшопі також був присутній міський голова Дніпра Борис Філатов, директор міського департаменту охорони здоров’я населення Андрій Бабський та генеральна директорка лікарні Наталя, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на допис Тетяни Ломакіної у Фейсбуці.

На захід з’їхалися представники закладів охорони здоров’я Київської, Одеської, Тернопільської, Черкаської, Івано-Франківської, Чернівецької, Кіровоградської, Хмельницької, Житомирської областей.

Вони обговорювали найболючіші питання, які стоять перед сферою охорони здоров’я України під час війни, зокрема, як перейти від законів та постанов до реабілітаційного відділення в лікарні.

Ми маємо максимально наблизити реабілітацію до місця проживання людини. Люди не мають їхати з Дніпра до Львова чи з Тернополя до Києва для відновлення, адже це може потребувати місяців. Ми маємо розвивати реабілітаційні послуги там, де люди живуть і працюють, де знаходиться їхній будинок, де живуть їхні близькі.

Це завдання для міст і селищ — розвивати систему реабілітації безпосередньо у себе, а не відправляти людей після інсульту, військової травми чи ампутації до іншої області. Учасники навчального візиту обговорювали важливу роль, яку в розвитку реабілітації і післяреабілітаційної  допомоги  людини відіграють міські і селищні ради, а також мали змогу поспілкуватися з міським головою Дніпра Борисом Філатовим, – відмітила Тетяна Ломакіна.

Вона підкреслила, що подібні зустрічі, на яких представники реабілітаційних відділень можуть поділитися своїм досвідом та експертизою, є вкрай актуальними та важливими, адже це допоможе іншим уникнути помилок та втрати дорогоцінних ресурсів, тож більше людей зможуть якнайшвидше пройти реабілітацію та повернутися до повноцінного життя.

Також раніше ми писали Робота дитячих садочків у Дніпрі: скільки вже відкрито