Уже не такі золоті. У Дніпрі подешевшали помідори, цибуля та часник

В Україні подешевшали помідори, цибуля та часник: з чим пов'язане падіння цін на овочі. В Україні за останній тиждень знизилися ціни на помідори, цибулю та часник. Аналітики розповіли, яка тенденція зараз простежується на ринку овочів, і чому деякі з них дешевшають, повідомляє Дніпровська панорама. 

Падіння цін на помідори, зокрема, пов'язане із помітним скороченням пропозиції цієї продукції з місцевих тепличних комбінатів.

Цими вихідними середні ціни на тепличні томати становили 45-60 грн/кг, що в середньому на 18% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

За словами виробників тепличних помідорів, головною причиною зниження цін стало різке скорочення попиту на цей овоч, а також якість пропонованого томату. Минулого тижня більшість представників тепличних комбінатів повідомили про швидке завершення сезону місцевих тепличних помідорів. Так, у низці стаціонарних комбінатів уже проводять зачистки та пропонують до продажу залишкові партії томатів, якість яких оцінюють як нижчу за середню.

Що кажуть тепличники

На сьогоднішній день українські тепличні комбінати відвантажують помідори в середньому на 10% дешевше, ніж в аналогічний період 2022 року. Не виключено, що помідори в Україні дешевшатимуть і надалі, щоб не допустити накопичення нереалізованої продукції на складах.

Які ціни на цибулю

Також в Україні зафіксовано падіння цін на цибулю. Ріпчата цибуля, станом на 13 листопада, продається у супермаркетах у середньому по 12,44 грн за кг. Вартість цього овочів падає вже шостий місяць поспіль. Урожай цибулі цього року дуже хороший, і фермери хочуть його швидше розпродати, щоб узимку витрачати менше ресурсів на його зберігання.

Незначною мірою, але в листопаді подешевшав і часник. На сьогоднішній день у супермаркетах кілограм часнику коштує 135,96 грн, тоді як минулого місяця середній цінник був на рівні 137,96 грн за кг.

Джерело

Нагадаємо, раніше ми писали

Вони захоплюючі. У Дніпрі аматор-селекціонер створила нові сорти гібіскуса (фото)