Вони захоплюючі. У Дніпрі аматор-селекціонер створила нові сорти гібіскуса (фото)

У Дніпрі аматор-селекціонер зайнялася розведенням китайської троянди (гібіскуса) із насіння. Результат порадував і здивував новими кольорами, повідомляє Дніпровська панорама.

Цікаво, що з однієї насіннєвої коробочки вийшли абсолютно різні рослини:

Батьки у цих рослин одні, насіння зібране з однієї насінневої коробочки. А вийшли абсолютно різними. Залишилось дочекатися цвітіння ще трьох сіянцев, - написала Ольга Пахмутова.

квітка

квітка

Вирощувати рослину не стільки складно, скільки довго треба чекати, поки з'явиться квітка:

Нарешті дочекалася. Другий сіянець власної селекції, поки без назви, - написала дніпрянка.

квітка

квітка

квітка

Володарка цієї неймовірної краси зізнається, що навіть мріяла вчитися на аграрія, щоб мати всі потрібні знання.

Але, як бачимо, для того, щоб отримати такий результат, потрібна любов і велике терпіння.

Додамо, що рослини гібіскуса відомі своїми великими барвистими квітами. Ці квіти не тільки можуть стати декоративним доповненням до саду чи будинку, але вони також застосовуються в медицині. З квітів і листя можна легко готувати чаї та рідкі екстракти для лікування різних захворювань. Існує безліч переваг квітів гібіскуса, які справді чарівні та корисні для нас. Гібіскус може допомогти при втраті ваги та раку, а також полегшити стани, які включають: розлад шлунку, високий кров'яний тиск, бактеріальні інфекції, лихоманку.

Квіти гібіскуса бувають різних кольорів. Квіти можуть бути червоного, жовтого, білого або персикового кольору і можуть досягати 6 дюймів завширшки. Найпопулярнішим сортом є гібіскус сабдаріффа. Червоні квіти цього сорту зазвичай культивуються в медичних цілях і доступні як дієтичні добавки. 

Гібіскус споріднений рослині бамія, а його рожеві та червоні квіти містять антоціани, які, за деякими дослідженнями, можуть сприяти лікуванню раку.

Розмножується гібіскус досить просто: посівом насіння ближче до весни та живцюванням. Селекціонери вивели величезну кількість сортів з квітками різного забарвлення: чисто білими, білими з кольоровою серединкою, малиновими, пурпуровими, рожевими, жовтими – вибір сортів гібіскуса у насіннєвих магазинах просто величезний. Вподобану рослину можна розмножити живцюванням.

Нагадаємо, раніше ми писали: Найсмачніші котлети за копійки. Не кожна господиня знає цей рецепт: смачні, навіть коли холодні