В окупованому Бердянську  почали ретельно перевіряти дітей

Окупований Бердянськ на Азовському морі потерпає від захватників. Тут усім живеться непросто, а батькам з дітьми окупанти створили нові випробування, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на власні джерела. 
 
Окупаційна влада зобов’язала батьків тих дітей, що йдуть до школи, мати російськи паспорти. Будуть перевіряти наявність цих папірців і у тих, чиї діти вже навчаються. Причому паспорти повинні бути у обох батьків, інакше дитину до школи не беруть. 
Однак, за законами країни-агресорки, якщо дитина не відвідує школу, батьків позбавляють батьківських прав. На тимчасово окупованих територіях же їх просто забирають до «співбесіди» на підвал, а далі, якщо паспорти не отримали, просто відбирають малечу.

Тримались до останнього, але тут таке… - пишуть бердянці.

Слід зазначити, що не всі бердянці віддали своїх дітей до російських шкіл. Велика кількість, наражаючи себе на небезпеку, навчаються онлайн в українській школі. Це дуже важко. Окупанти створили велику кількість каналів для стукачів, тому дітлахам та батькам доводиться бути дуже обережними. Зараз же в окупованому Бердянську почались ретельні перевірки усіх дітей та батьків.