В Україні подешевшала на 43%. Скільки коштує морква в Дніпрі (фото)

В Україні за останній тиждень подешевшала морква. Ціни на цей овоч продовжують падати. За даними Мінфіну, зараз в українських господарствах морква пропонується до продажу в середньому на 43% дешевше, ніж наприкінці грудня 2022 року. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Основна причина подешевшання – збільшення пропозиції моркви на ринку. Для порівняння, про картоплю цього сказати не можна.

На поточному тижні низка виробників ухвалила рішення почати розпродаж моркви продукції зі сховищ, оскільки її якість у сховищах почала погіршуватися.

Чому впали ціни на моркву

За словами виробників, морква в сховищах зберігається вже близько 6 місяців, і її якість почала погіршуватися. У результаті багато фермерів вирішили почати розпродаж моркви до настання холодів, оскільки у них виникають проблеми з подальшим зберіганням цієї продукції.

У результаті зниження відпускних цін у сегменті моркви сталося стрімким. Зараз більшість українських фермерів готові відвантажувати моркву по 8-12 грн/кг ($0,21-0,32/кг), що в середньому на 23% дешевше, ніж тижнем раніше.

Які ціни в супермаркетах

У супермаркетах морква також подешевшала. Зараз її можна купити по ціні від 10 гривень за кілограм.

Подешевшання моркви – позитивна новина для українських споживачів. Цей овоч є одним із найпопулярніших у нашій країні, і його зниження цін може значно полегшити фінансовий тягар українців у період війни.

Які ціни в торгових точках Дніпра

Порівняно із супермаркетами, у торгових точках ціни на моркву, не так вже й впали. Принаймні, наш кореспондент не помітив стрімкого падіння. Можливо, ще не закінчились старі закупки, тому і цінники тут ще не поміняли. 

До речі, коли наш кореспондент поцікавився у кількох кіосках, де продають овочі, чи подешевшала у них морква, нам здивовано відповіли, що сьогодні нічого не дешевшає. Хочі після свят ще нічого не знають, як воно буде далі. Тож ми продовжуємо стежити за розвитком подій, про що додатково розповімо обов'язково.

Нагадаємо, раніше ми писали

До 50 гривень за кіло: у Дніпрі злетіла ціна на картоплю