В Україні виводять з обігу гривні старого зразка. Подробиці

Банкноти 500 гривень старого зразка поступово замінюватимуться в обігу на більш сучасні та захищені. Національний банк України з 1 серпня розпочав вилучення з обігу банкноти номіналом 500 гривень старого зразка. Це стосується купюр зразків 2003-2007 років. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням  пресслужба НБУ.

Їх поступово замінюватимуть на банкноти сучасного покоління (зразка 2014 року та наступних років випуску). 

 
Банкноти 500 гривень старого зразка поступово замінюватимуться в обігу на більш сучасні та захищені.

Національний банк України з 1 серпня розпочинає вилучення з обігу банкноти номіналом 500 гривень старого зразка. Це стосується купюр зразків 2003-2007 років. Про це повідомила пресслужба НБУ.

Їх поступово замінюватимуть на банкноти сучасного покоління (зразка 2014 року та наступних років випуску). 

 
"Громадяни без обмежень зможуть продовжувати ними розраховуватися, їх не потрібно спеціально обмінювати", - зазначили в Нацбанку.

У регуляторі пояснили, що головною метою такого рішення є підвищення якості готівки в обігу.
 
Починаючи з 1 серпня 2024 року, НБУ спільно з банками поступово вилучатиме з готівкового обігу зазначені банкноти, зокрема: 

  • банки України не видаватимуть із кас такі банкноти за всіма видами готівкових операцій;
  • НБУ припинить підкріплювати такими банкнотами каси банків.

 
Потрапляючи в банки, банкноти номіналом 500 гривень старого зразка не будуть більше повертатися в обіг, а вилучатимуться з обігу та передаватимуться до Національного банку для подальшого їх перерахування та утилізації.
 
У НБУ додали, що заміна банкнот номіналом 500 гривень старого зразка на сучасні, з посиленою системою захисту, не вплине на готівкові розрахунки громадян, їм не потрібно вживати додаткових заходів для обміну.

Нагадаємо, раніше ми писали

Зламався бойлер через відключення електроенергії. Як захистити свою техніку