Варення з абрикосів. Найсмачніші рецепти на зиму

Абрикосове варення: сонячний десерт на зиму. Абрикосове варення – це десерт, приготований з абрикосів та цукру шляхом варіння. Для варення зазвичай вибирають стиглі та соковиті плоди без пошкоджень. Дніпровська порадниця поділиться рецептами смачного абрикосового варення, зберігайте, вони вам знадобляться.

Абрикосове варення – це не просто смачний десерт, а й джерело вітамінів та корисних мікроелементів. Приготувати його в домашніх умовах зовсім не складно, а результат порадує вас і ваших близьких.

Інгредієнти:

Абрикоси – 1 кг
Цукор – 1 кг
Вода – 200 мл
Лимонний сік – 1 ст. л. (за бажанням)

Приготування:

Абрикоси ретельно вимити, розрізати навпіл і видалити кісточки.
У каструлю з товстим дном викласти абрикоси, засипати цукром і залити водою.
Довести до кипіння на повільному вогні, періодично знімаючи піну.
Зменшити вогонь і варити протягом 15-20 хвилин, постійно помішуючи.
Додати лимонний сік (за бажанням) і варити ще 5 хвилин.
Готове варення зняти з вогню і розлити по стерилізованих банках.
Закатати банки кришками і перевернути догори дном.
Укутати банки теплою ковдрою і залишити до повного охолодження.

Поради:

Для більш насиченого смаку та аромату можна додати до варення ваніль, корицю, гвоздику або інші спеції.
Якщо ви хочете отримати густе варення, можна варити абрикоси в кілька прийомів, даючи їм охолонути між варіннями.
Готове варення можна зберігати в прохолодному темному місці протягом року.
Смачного!

Як приготувати домашнє абрикосове варення

Інгредієнти:
абрикоси – 1,5 кг;
цукор – 1 кг;
лимон – 1/2 частина.

Приготування абрикосового варення:

Очищаємо абрикоси від кісточок, у глибокій каструлі викладаємо шарами. Чергуємо кожен абрикосовий шар цукром.

Залишаємо абрикоси з цукром на 1,5 години під кришкою. Далі трохи перемішуємо абрикоси, варимо на сильному вогні до кипіння.

Постійно перемішуємо абрикоси із цукром при варінні. Поступово виливаємо сік лимона у суміш, використовуємо для проціджування сито.

 Після того, як на поверхні утворилася пінка, варимо абрикоси ще 5 хвилин. Після цього залишаємо варення остигати на 8 годин.

Далі знову варимо варення на сильному вогні 5 хвилин.

Розливаємо готове варення по стерилізованих банках. Наперед знімаємо пінку з поверхні варення.

Виходить густе солодке варення з абрикосів. Після розливу по банках перевертаємо їх вгору дном і залишаємо остигати.

Традиційний рецепт варення з абрикосів

Інгредієнти:

  • абрикоси – 2 кг;
    - цукор – 1 кг;
    - вода – 1/2 склянки.

Приготування

1. Абрикоси промийте, просушіть і видаліть кісточки та наріжте шматочками. У велику каструлю висипте абрикоси, цукор і залийте усе водою. Поставте варення на середній вогонь і варіть 20 хв, помішуючи ложкою.

2. Після цього охолодіть варення і знову проваріть 20 хвилин. Це треба повторити три рази, тоді варення буде густим. Гаряче варення розлити в стерилізовані банки і закрутити.

Абрикосово-шоколадне варення з горіхами

Інгредієнти для приготування абрикосового варення

Абрикос - 2 кг.
Цукор - 2 кг.
Масло - 140 г
Какао-порошок - 80 г
Грецькі горіхи - 1 ст.

 Приготування абрикосово-шоколадного варення з горіхами

Помиті, очищені від кісточок абрикоси засипте цукром.
Залиште суміш на ніч, щоб цукровий пісок повністю розчинився, а абрикоси стали соковитими.
Зранку проваріть абрикоси з цукром на середньому вогні 20 хвилин. Дати варенню охолонути.
Знову поставте варення на вогонь, але вже з додаванням вершкового масла. Проваріть 20 хвилин. Знову остудіть повністю.
Втретє поставте на вогонь, але вже з додаванням какао та горіхів. Помішуючи варіть варення на повільному вогні 15 хвилин.
Розлийте варення у стерильні банки та закрийте. 

Нагадаємо, раніше ми писали

Пікантна вишня на зиму: рецепт неперевершеного соусу до м'яса