Варто побачити на власні очі. У Дніпрі розкинулась долина майорів (фото)

Щоб насолодитись красою природи нашого Дніпра, не варто їхати за місто. Пізнавати красу рідного міста можна й у наших парках та скверах, які поруч з нашим будинком, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на Департамент парків та рекреації Дніпровської міської ради.

Красу міста можна побачити у його парках. Насолоджуйтесь квітучим Дніпром, незважаючи на літню спеку. До вашої уваги сьогодні яскрава мальовнича жовто-рожева клумба майорів з парку імені Писаржевського.

Майори, або Цинії підкорюють різноманітністю фарб та відтінків, рясним цвітінням та стійкістю до кліматичних умов.

Невибагливі та дуже красиві

Майори — квіти, які в 80-тих-90-тих роках минулого століття можна було зустріти чи не на кожній клумбі в селі чи в міському озелененні. Відносно невибагливі однорічники, які зацвітають в перший місяць літа і цвітуть до перших морозів з часом поступилися популярністю іншим однорічним і багаторічним квітам. Але в останні роки цинії, саме так звучить ботанічна назва рослини, знову стали модними. Селекціонерами виведені надзвичайно декоративні сорти й гібриди майорів.

Сьогодні це настільки різноманітні однорічники за висотою куща і формою та кольором квітки, що свою цинію, а краще — кілька, зможе знайти чи не кожен садівник. Майори — квіти, які ідеально підходять і для вирощування на зріз. Флористи все частіше починають використовувати їх при створенні оригінальних букетів. Одним словом, цинії сьогодні — це модно, яскраво і просто, якщо говорити про їх вирощування.

Цинія — це трав’яниста однорічна рослина з великими яскравими квітами різних відтінків від білого до бордового і фіолетового. Батьківщиною квітки є Південна Мексика. Ще в давнину її вирощували ацтеки. На пострадянському просторі рослина широко відома під назвою «майори». Ці квіти гармонійно поєднуються з календулою, левиним зевом і чорнобривцями при оформленні садової ділянки в стилі «кантрі», який набирає популярність в сучасному ландшафтному дизайні.

Цинії належать до сімейства айстрових. Це трав’яниста чагарникова рослина. Незважаючи на те, що родом цинії з Південної Америки, з кінця XIX століття їх почали культивувати повсюдно на всіх континентах.

Нагадаємо, раніше ми писали

Осінь 2023. В Україну рано прийдуть заморозки