Вдовольнить усі смаки: печиво "Каприз" з маком, арахісом, шоколадом та родзинками
Печиво "Каприз" смачне і красиве. Тісто м’яке, начинка різноманітна, в цілому виходить досить незвично, так як тут арахіс, мак, шоколад і родзинки. Готується простіше простого, виходить відразу багато, пише Дніпровська панорама, посилаючись на Філіжанку кави.
Інгредієнти:
- масло вершкове 80 г.
- яйце 2 шт.
- сметана 3 ст. л.
- цукор 50 г.
- борошно 220 г.
- розпушувач тіста 1 ч. л.
- сіль щіпка
- мак 20 г.
- арахіс 40 г.
- родзинки 40 г.
- шоколад 40 г.
Приготування:
Підготувати все необхідне.
Для тіста в миску помістити холодне вершкове масло і борошно. Перетерти руками або порубати ножем до стану дрібної крихти. Всипати розпушувач і сіль.
Додати сметану і одне яйце.
Перемішати, щоб вийшло м’яке, маслянисте тісто, яке не липне до рук.
Перекласти в целофан і прибрати в холодильник на півгодини.
Розкачати його в прямокутник, товщина шару тіста 2-3 міліметра. Друге яйце розділити на білок і жовток. Змастити пласт білком.
Посипати цукром.
Нарубаними горіхами і шоколадом.
Далі розподілити мак і родзинки.
Згорнути в рулет, зверху трохи прокатати качалкою, щоб він придбав трохи приплюснуту форму.
Фігурним або звичайним ножем нарізати на фрагменти шириною 3 см.
Викласти їх на деко, змастити яєчним жовтком. Зубочисткою або виделкою нанести неглибокі смужки для прикраси.
Випікати в духовці на 170 градусах 15 хвилин. Печиво Каприз має підрум’янитися. Посипати цукровою пудрою.
Нагадаємо, раніше ми писали: Салат на швидку руку «Гості вже прийшли»: готується за лічені хвилини