Вдовольнить усі смаки: печиво "Каприз" з маком, арахісом, шоколадом та родзинками

Печиво "Каприз" смачне і красиве. Тісто м’яке, начинка різноманітна, в цілому виходить досить незвично, так як тут арахіс, мак, шоколад і родзинки. Готується простіше простого, виходить відразу багато, пише Дніпровська панорама, посилаючись на Філіжанку кави.

Інгредієнти:

  • масло вершкове 80 г.
  • яйце 2 шт.
  • сметана 3 ст. л.
  • цукор 50 г.
  • борошно 220 г.
  • розпушувач тіста 1 ч. л.
  • сіль щіпка
  • мак 20 г.
  • арахіс 40 г.
  • родзинки 40 г.
  • шоколад 40 г.

Приготування:

Підготувати все необхідне.

Для тіста в миску помістити холодне вершкове масло і борошно. Перетерти руками або порубати ножем до стану дрібної крихти. Всипати розпушувач і сіль.

Додати сметану і одне яйце.

Перемішати, щоб вийшло м’яке, маслянисте тісто, яке не липне до рук.

Перекласти в целофан і прибрати в холодильник на півгодини.

Розкачати його в прямокутник, товщина шару тіста 2-3 міліметра. Друге яйце розділити на білок і жовток. Змастити пласт білком.

Посипати цукром.

Нарубаними горіхами і шоколадом.

Далі розподілити мак і родзинки.

Згорнути в рулет, зверху трохи прокатати качалкою, щоб він придбав трохи приплюснуту форму.

Фігурним або звичайним ножем нарізати на фрагменти шириною 3 см.

Викласти їх на деко, змастити яєчним жовтком. Зубочисткою або виделкою нанести неглибокі смужки для прикраси.

Випікати в духовці на 170 градусах 15 хвилин. Печиво Каприз має підрум’янитися. Посипати цукровою пудрою.

Нагадаємо, раніше ми писали: Салат на швидку руку «Гості вже прийшли»: готується за лічені хвилини