Вдруге за тиждень: на Дніпропетровщині зафіксували новий спалах африканської чуми

У Дніпровському районі на приватній фермі зафіксовано спалах чуми свиней, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на інформацію Держпродспоживслужби.

До цього випадки захворювання на африканську чуму свиней фіксували в Петропавлівці Синельниківського району. Тоді інфіковане поголів'я виявили на двох об'єктах у приватному секторі. Фахівці вже здійснили необхідні епідеміологічні заходи.
А кілька днів тому черговий спалах зафіксували на території приватної ферми у селі Новомиколаївка Дніпровського району. У ході лабораторного дослідження матеріалів, відібраних у померлої тварини, виявили збудник африканської чуми свиней.
Фахівці вже визначили вогнище та позначили трикілометрову зону захисту та двокілометрову зону нагляду.
Карантинні обмеження, введені в інфікованих об'єктах та неблагополучному пункті, діятимуть протягом 40 днів після виконання Плану заходів щодо ліквідації захворювання на африканську чуму свиней.

Для довідки:

  • африканська чума свиней (хвороба Монтгомері) – контагіозне вірусне захворювання домашніх та диких свиней;
  • для людини вірус небезпеки не несе;
  • захворювання передається при прямому контакті хворих тварин і здорових, через продукти зі свинини, механічно (продукти переміщуються транспортними засобами при переміщенні людей);
  • вакцини від захворювання немає;
  • майже все поголів'я хворих на свиней гине.

Фахівці закликають повідомляти про виявлення хворого поголів'я в управління Держпродспоживслужби на Дніпропетровщині за телефоном 099 723 16 99.

Також раніше ми писали Рівень небезпечності жовтий. У Дніпрі та області оголосили про небезпечне метеорологічне явище