Весняний букет від погоди у Дніпрі: зливи, грози, геомагнітні бурі (мапа)

Після полярного сяйва, яке бачили нещодавно українці, від неба можна чекати всього, що завгодно. Синоптики назвали причиною явища магнітні бурі. Все це не може не вплинути на ймовірність сильних опадів та коливання температур у регіонах України. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на інформацію синоптиків.

Синоптик Станіслав Щедрін прогнозує зливи та грози у більшості областей краіни.

Народна синоптик Наталка Діденко все ще під враженням від полярного сяйва. Вона впевнена, що це явище пов' язане з різними процессами у природ, в тому числі з метеорологічними.

Сьогодні й завтра ще спостерігатиметься підвищена геомагнітна активність, проте потроху вона йде на спад. А тепер до синоптичних процесів ближче. 25-го квітня в Україні переважатиме тепла погода з температурою повітря протягом дня +14+19 градусів.
Трохи свіжіше буде на Луганщині та на крайньому заході України, +10+14 градусів. Дощі пройдуть у західних областях, у східній частині, на Сумщині, Полтавщині, у Дніпрі з районами та на Запоріжжі. 
На решті території - без опадів, пише Наталка Діденко.

З особливостей синоптик відзначає  посилення південного вітру до 15-18 метрів за секунду в західних областях.

У середу-четвер в Україну зайде повітря, яке принесе похолодання. Проте в східній частині втримається висока температура повітря, зазначають синоптики.

В Укргідрометеоцентрі прогнозують: у західних та східних областях короткочасні дощі, вдень подекуди грози; на решті території без опадів.
Вітер переважно південний, 5-10 м/с.
Температура вночі 4-9° тепла; вдень 15-20°, на заході та сході країни 9-14°

Раніше ми писали про: Під Дніпром помітили перелітного птаха, який може імітувати спів інших пернатих.