Вихідні під знаком доброчинності пройшли у Дніпрі (Фото)

Молодіжний парк «Новокодацький» відкритий і дружній для всіх. Як хочеться тіні, прохолоди та атракціонів – гайда до парку. Батьки з дітьми, діти компаніями, бабусі з онуками.

Але є такі діти, які б і хотіли навідати парк, але не мають такої змоги. Б о не можуть вільно пересуватися і не мають батьків, які б прикотили б їх сюди на інвалідному візочку, чи підстрахували б шкандибання на милицях.

Про мешканців будинків-інтернатів для сиріт з інвалідністю згадують зрідка, хіба що переддень Дня захисту дітей чи на День інваліда, а вони ж бо мають своє життя, скалічені хворобою та зрадою долі, більш за все потребують  Любові і щирої турботи.

Цими вихідними відвідувачі парку мали змогу побачити незвичну картинку – купа дітей на милицях та візках в оточенні кількох дорослих. Це вихованці Комунального закладу «Дніпровський дитячий будинок інтернат Дніпропетровської обласної ради.

Привіз їх до парку Олег Григорук. Депутат міської ради давно опікується закладом, і не дуже афішує цей факт. Каже, - «це не привід для політичного піару.

Я просто приїжджаю до них, допомагаю самому закладу, бо в них поточних потреб вистачає. А малі, - вони ж не винні, що народилися із страшними недугами, - в кого ДЦП, в кого важка форма сколіозу.

Але ж дитинство у всіх однакове і одне, - хочуть жити звичайним життям, хочуть морозива, на гойдалки та атракціони, - мають мати! І якщо я можу у цьому допомогти – роблю!»

Цікаво, що по жартам та діалогам, було зрозуміло, - діти з Олегом Романовичем знайомі давно.

Комусь він особисто допомагав вмоститися на гойдалку, комусь дійти до водного басейну аби покерувати човником-лебідкою.

Навіть злива не стала на заваді яскравого уікенду, пережидаючи під деревами, базікали і сміялися, бо старі друзі.

Працівники парку влаштували першу благодійну барахолку

«Своє для своїх» небайдужі люди зібрали дитячі та підліткові речі та взуття, українські дизайнери виставили власні товари – одяг, аксесуари та прикраси. Вихованці будинку-інтернату мали змогу безкоштовно вибрати собі обновки, а всі відвідувачі парку купуючи будь-які речі на ярмарку – робили свій доброчинний внесок для реабілітації дітей, хворих на ДЦП.

До складу парку «Новокодацький» входить і Льодова арена. І на ній цими вихідними теж робили добру справу – учасники театру льодових мініатюр «Кристал» давали благодійний концерт за життя!

Усі гроші зібрані під час виступу підуть на лікування вихованки колективу Альони Ветренко, яка наразі долає страшну хворобу – лейкоз.

Валерія Пашко, директор Молодіжного парку «Новокадацький» запевнила, - благодійні акції  це однин з пріоритетних напрямків роботу парку.