Він врятував тисячі людей. У Дніпрі пішов з життя відомий лікар

7 липня 2023 року на 74 році життя зупинилося серце великого хірурга, життєрадісної людини, завідуючого відділенням хірургії геріатричного профілю клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Гетмана Валентина Васильовича, повідомляє Дніпровська панорама.

Колектив клінічної лікарні швидкої медичної допомоги та медична спільнота міста та області втратила людину прекрасної душі, відкритого і доброго серця, видатного професіонала в своїй галузі.

Гетман Валентин Васильович почав свій професійний шлях у 1977 році хірургом лікарні швидкої медичної допомоги. З 1979 року по 1981 рік проходив клінічну ординатуру по онкології. З 1982 року очолив відділення хірургії міської лікарні № 1. З 1994 року і до останньої миті очолював відділення хірургії міської лікарні № 7, яка з 2012 року увійшла до складу КЛШМД.

За весь цей час в процесі професійної діяльності оволодів та застосовував максимально широкий спектр операцій, був хірургом-універсалом. Ним було запроваджено нові методики лікування та пластики вентральних гриж, проводив унікальні операції з онкологічних захворювань на шлунку та кишківнику, став першим хірургом у лікарні, який з 2002 року впровадив лапароскопічні методи у лікуванні багатьох захворювань. Тільки за період роботи у міській лікарні № 7 та КЛШМД у відділенні було проведено більше 360 тисяч оперативних втручань за безпосередньою участю Валентина Васильовича.

Адміністрація та колектив КНП «КЛШМД» ДМР висловлюють щирі співчуття родині з приводу втрати Валентина Васильовича Гетмана. Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль від втрати, коли зупиняється серце рідної та близької людини, проте світлі спогади про неї завжди будуть сильнішими за смерть. Нехай світла пам’ять про Валентина Васильовича назавжди залишиться в серцях близьких, знайомих та професійної спільноти.