Без тіста і зайвого клопоту. Рецепт десерту за 15 хвилин розтопить ваше серце

Коли гості на порозі або до чаю захотілося чогось солоденького, візьміть собі на озброєння цей простий рецепт, передає Дніпровська панорама.

Інгредієнти для десерту:

яйце - шт.;
сіль - щіпка;
цукор - 50 г;
ванільний цукор - 10 г;
борошно - 20 г;
кукурудзяний крохмаль - 20 г;
молоко - 500 мл;
вершкове масло - 60 г;
шоколадне печиво - 300 г;
молочний шоколад - 180 г;
вершки 36% - 90 г;
арахіс мелений - 90 г.

Приготування десерту:

У сотейнику змішуємо яйце, сіль, цукровий пісок, ванільний цукор, борошно та крохмаль. Виливаємо поступово в сотейник молоко, варимо суміш на повільному вогні до загусання.

У молочну масу викладаємо вершкове масло, продовжуємо готувати до розчинення олії у суміші. Далі знімаємо масу з вогню, перемішуємо і злегка остудити.

У форму для випікання з великими бортиками викладаємо печиво. ⅓ частину молочної маси викладаємо на печиво. Шар покриваємо печивом, повторюємо процедуру шарами, доки не закінчиться крем.
Розігріваємо вершки, змішуємо з молочним шоколадом, доки він не розтопиться. Додаємо в глазур арахіс. Викладаємо глазур на поверхню десерту.

Залишаємо десерт у морозильній камері до повного застигання.
Виходить десерт без випікання коржів та приготування складних кремових основ. Це чудовий варіант десерту до чаю.