Кімнатний солодкий перець. Вирощуємо взимку на підвіконні

Солодкий перець - це смачна і корисна овочева культура, яку можна вирощувати не тільки в саду, але і в домашніх умовах. Для вирощування перцю на підвіконні не потрібно багато місця або особливих умов. Головне - правильно підібрати сорт і дотримуватися основних правил догляду.

Вибір сорту

Для вирощування на підвіконні краще вибирати низькорослі сорти перцю, які не перевищують 50-60 см у висоту. Такі сорти не потребують підв'язки і займають мало місця.

Ось кілька популярних сортів солодкого перцю для вирощування на підвіконні:

"Білий налив" - ранній сорт, плоди якого достигають через 90-100 днів після посіву. Перці мають білий колір і товсту м'якоть.
"Вікторія" - середньоранній сорт, плоди якого достигають через 110-120 днів після посіву. Перці мають червоний колір і солодкий смак.

 Откроется в новом окне vesnodar.com.ua
Сорт солодкого перцю Вікторія
"Жовтий бик" - середньостиглий сорт, плоди якого достигають через 120-130 днів після посіву. Перці мають жовтий колір і гофровану форму.

 Откроется в новом окне www.xpert.com.ua
Сорт солодкого перцю Жовтий бик

Посів насіння

Насіння перцю можна висівати в будь-який час року, але найкраще це робити навесні або влітку. Для посіву потрібно використовувати свіже насіння, яке зберігалося не більше 2 років.

Насіння перцю висівають в ємності з легким ґрунтом на глибину 1-1,5 см. Грунт повинен бути добре зволожений. Ємності з посівами накривають плівкою або склом, створюючи парниковий ефект.

Догляд за перцем

Після появи сходів плівку або скло знімають. Перець потрібно регулярно поливати, але не допускати перезволоження ґрунту. Також потрібно підгодовувати перець мінеральними добривами.

Після того, як у перцю утвориться 4-5 листків, його потрібно пересадити в більш просторий горщик. Пересадку проводять методом перевалки, щоб не пошкодити кореневу систему.

У міру зростання перцю його потрібно підв'язувати до опори.

Збір врожаю

Перці можна збирати в міру дозрівання. Достиглі перці мають яскравий колір і тверду шкірку.

З одного куща перцю можна зібрати до 10 кг врожаю.

Поради

Для вирощування перцю на підвіконні найкраще використовувати південні або західні вікна.
Перець не переносить протягів, тому його потрібно оберігати від них.
Якщо влітку в квартирі жарко, перцю потрібно забезпечити достатню кількість вологості. Для цього його потрібно регулярно обприскувати водою.
Вирощування перцю на підвіконні - це нескладне завдання, яке під силу навіть початківцям квітникарям. Дотримуючись основних правил догляду, ви зможете отримати смачний і корисний урожай перцю у себе вдома.