Вітер посилиться до штормових поривів. Чого ще чекати в Дніпрі від весни - прогноз синоптика

Народний синоптик Наталка Діденко старається вчасно повідомляти про зміни в погоді. Адже попереждений - встигне озброїтися. Хоча від такого вітру, який прилетить з заходу вже 4 березня, не можна захиститися парасолькою. Треба просто одягнути щильні речі, щоб не задував. Передає Дніпровська панорама з посиланням на телеграм канал популярного синоптика.

Вітер посилиться в Україні практично повсюди й дійде  до штормових поривів, прогнозує синоптик. Напрямок вітру західний, пориви можливі до 15-22 метрів за секунду.  До того ж,у неділю, 5-го березня, похолоднішає на 2-5 градусів.

 4-го березня в більшості областей України переважатиме суха вітряна погода, лише у північних областях пройде невеликий мокрий сніг.Температура повітря становитиме вдень +3+7 градусів, на півдні та на Закарпатті +6+11 градусів.

             

    

 5-го березня незначні опади разом із холодним атмосферним фронтом (на карті синя лінія з "колючками") перетнуть нашу територію з півночі, заходу, пройдуть через центральні області, захоплять східну частину до півдня.  Але все це відбуватиметься вночі та вранці. Вже вдень у неділю в Україні суттєвих опадів не очікується, - пише Наталка Діденко

А ось температура повітря у тилу цього холодного атмосферного фронту знизиться - вдень буде  лише +1+4 градуси, в Криму до +6+8 градусів.  

У Києві завтра, в суботу, буде сильний західний вітер - обережно! Можливий невеликий мокрий сніг, максимальна температура повітря +5 градусів. У неділю, 5-го березня, у столиці вітер поміняється на північно-західний, трохи вщухне. Але похолоднішає, вдень +2,+3 градуси. Без істотних опадів.

У Дніпрі поданним мертеорологів, в п ятницю 4березня, буде похмуро. Вночі стовбчики термометрів покажуть +1 +2 градуси, вдень потеплішає до +3. Вітер звісно, завітає й до нас. Він буде північно-західний й швидкістю 5-10 м/с.

Раніше ми повідомляли Повертають тепло, вуличне освітлення та ремонтують дороги. Як у Дніпрі реагують на звернення громадян.