Встигніть насолодитися останніми: скільки коштують кавуни наприкінці сезону у Дніпрі (фото)

Зростання ціни на деякі товари з настанням осені - закономірне явище. Цього року вересень порадував мешканців Дніпра теплою та сухою погодою, тож подорожчання затрималося. Кореспондент Дніпровської панорами поцікавився, скільки зараз коштують баштанні і які прогнози на ці культури на найближчий час. Що буде з цінами і кому вже варто хвилюватись.

Як побачили ми на власні очі, буквально тиждень тому ціни змінилися. Зокрема, суттєво подорожчали кавуни.

Якщо ще півтора тижні тому на ринках та у магазинах міста їх можна було купити за 10-15 грн. за кілограм, то сьогодні ціна стартує від 17 грн.


На деяких лотках за кіло просять вже від 20 грн, що трохи більше, ніж було. Продавці кажуть, що поля вже фермери із баштанними збирають і там майже нічого не залишилось. Тож  сподіватись про надходження кавунів вже не варто.


Цікаво, що ціни змінилися тільки на звичайні кавуни, а вартість жовтих, безкісткових та інших сортових залишилася на колишньому рівні.

Ось такі ціни побачив  кореспондент Дніпровської панорами у супермаркетах Дніпра.


Щодо динь, то ціна на них зросла несуттєво. Але є один момент - з прилавків начисто зникла найдешевша колгоспниця. І навіть дорожчі "торпеди" є далеко не у всіх магазинах (співвідношення приблизно 3 до 1), не кажучи вже про овочі. Наприклад, сьогодні кореспондент Дніпровської панорами на жодному з 6 кіосків у центрі міста не знайшов диню.

Також раніше ми писали Можна квасити діжками: у Дніпрі впала ціна на капусту (ексклюзив)