Встигніть насолодитися останніми: скільки коштують кавуни наприкінці сезону у Дніпрі (фото)

Зростання ціни на деякі товари з настанням осені - закономірне явище. Цього року вересень порадував мешканців Дніпра теплою та сухою погодою, тож подорожчання затрималося. Кореспондент Дніпровської панорами поцікавився, скільки зараз коштують баштанні і які прогнози на ці культури на найближчий час. Що буде з цінами і кому вже варто хвилюватись.

Як побачили ми на власні очі, буквально тиждень тому ціни змінилися. Зокрема, суттєво подорожчали кавуни.

Якщо ще півтора тижні тому на ринках та у магазинах міста їх можна було купити за 10-15 грн. за кілограм, то сьогодні ціна стартує від 17 грн.

ціни на кавуни Дніпро
На деяких лотках за кіло просять вже від 20 грн, що трохи більше, ніж було. Продавці кажуть, що поля вже фермери із баштанними збирають і там майже нічого не залишилось. Тож  сподіватись про надходження кавунів вже не варто.

ціни на кавуни Дніпро
Цікаво, що ціни змінилися тільки на звичайні кавуни, а вартість жовтих, безкісткових та інших сортових залишилася на колишньому рівні.

Ось такі ціни побачив  кореспондент Дніпровської панорами у супермаркетах Дніпра.

цині на кавуни Дніпроціни на кавуни та дині Дніпро
Щодо динь, то ціна на них зросла несуттєво. Але є один момент - з прилавків начисто зникла найдешевша колгоспниця. І навіть дорожчі "торпеди" є далеко не у всіх магазинах (співвідношення приблизно 3 до 1), не кажучи вже про овочі. Наприклад, сьогодні кореспондент Дніпровської панорами на жодному з 6 кіосків у центрі міста не знайшов диню.

ціни на дині Дніпро

Також раніше ми писали Можна квасити діжками: у Дніпрі впала ціна на капусту (ексклюзив)