У Дніпрі хірург відділення політравми міської лікарні з початку війни вилікував понад 6000 військових

У Дніпрі хірург з 17-річним стажем Ярослав за півтора року війни пролікував близько 6200 військових. Він працює у відділення політравми міської лікарні, яка з перших днів повномасштаюного вторгнення приймає  пацієнтів з різноманітними видами травм та поранень. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

хірург з Дніпра

За словами медиків, кожний з пацієнтів відділення-це окрема історія, гідна написання оповідання.

Особливо запам‘ятався випадок, коли до відділення, бригадою швидкої медичної допомоги, доставлено військовослужбовця зі скаргами на болі в животі після тупої травми та підозрою на гострий панкреатит. Під час огляду у нього не було ні подряпин, ні гематом.

При обстеженні хворого на комп’ютерній томографії, виявлено, що майже весь шлунок знаходиться в лівій плевральній порожнині та стискає на половину ліву легеню, а згодом виявилось, що напередодні військовий отримав закриту травму передньої черевної стінки. Лікарі запідозрили травматичний розрив діафрагми.
Пацієнту терміново розпочато оперативне втручання,виконано лапаротомію, переміщення шлунку в черевну порожнину, дренування плевральної порожнини зліва, ушивання дефекту діафрагми та дренування черевної порожнини. Вже на ранок легеня розправилась і хлопець міг вільно дихати на повні груди, ще через добу після контрольного УЗД черевної порожнини та грудної клітини-видалені всі дренажі, пацієнт почав самостійно ходити та їсти, - йдеться у повідомленні Департаменту охорони здоров'я населення Дніпровської міської ради.

хірург з Дніпра

Нагадаємо, раніше ми писали, що боєць тероборони Дніпра знімався в українському блокбастері "Довбуш", а до прем'єри встиг отримати два поранення на фронті