Боєць тероборони Дніпра знімався в українському блокбастері "Довбуш", а до прем'єри встиг отримати два поранення на фронті (фото)

Військовослужбовець 128-ї окремої бригада Сил територіальної оборони ЗСУ у Дніпрі Яків Ткаченко знявся в українському блокбастері “Довбуш”. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на інформацію від бригади. 

Дніпрянин Яків Ткаченко  у мирний час був актором театру та кіно. Він зіграв роль опришка Івана Сабата в українському блокбастері "Довбуш", гучна прем'єра якого відбулася 24 серпня. Фільм розповідає про повстанський рух карпатських опришків на чолі з Олексою Довбушем у XVIII столітті.

Довбуш

Зйомки відбулися ще у 2018 році, але далі прем’єру фільма доводилося переносити через COVID, а потім через повномасштабне вторгнення російської федерації. Сам 44-річний Яків Ткаченко за цей час встиг піти добровольцем у складі 128-ї окремої бригада Сил територіальної оборони ЗСУ і отримати два поранення в боях на Донецькому напрямку. До війни чоловік не мав жодного військового досвіду.

Яків Ткаченко з побратимами

До війни Яків Ткаченко працював у Дніпровському академічному театрі драми та комедії та у Дніпровському академічному українському музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка. Також він відомий глядачам по фільмах "Ціна правди", "Червоний", "Безславні кріпаки" та "Припутні", за роботу у якому у 2018 році був номінований на кінопремію "Золота дзиґа" як найкращий актор другого плану.

боєць тероборони Дніпра знімався у стрічці Довбушбоєць тероборони Дніпра знімався у стрічці Довбуш

Нагадаємо, раніше ми писали, що колишній водій автобусу з Дніпра на фронті реанімує навіть безнадійні авто для бійців.