Чому не вересневе диво. У Дніпрі рясно цвітуть каштани (фото)

У Дніпрі в другій половині вересня квітують каштани. Можливо, для когось це диво, але це не характерне явище для першого осіннього місяця. Як розповіли кореспонденту Дніпровської панорами фахівці бодсаду ДНУ, сьогодні для біологів не дивина бачити, як восени квітнуть різні дерева. 

Деякі науковці стверджують, що причиною повторного цвітіння саме каштанів є передчасне скидання листя, викликане ураженням шкідників. Також є думка, що у всьому винен новий клімат.

Проте для дніпрян це нагода помилуватись красою та з цікавістю порозглядати рожеві квітки і зробити фото чи селфі. 

"На дворі вересень, а каштани раптом почали цвісти – це явно божий знак, адже з них навіть листя до кінця не осипалося, а частина плодів каштанів ще не дозріла і не опала. Хотілося б, щоб це несло хороші новини для нас усіх і для міста", – кажуть дніпряни.

 Дива у вересневому цвітінні каштанів фахівці біологи не бачать: вони вважають, що така аномалія пов'язана зі змінами клімату і глобальним потеплінням.

"Цвітіння каштанів можна розцінювати по-різному, але подібне спостерігається вже років п'ять у Києві. Клімат змінюється, і каштани, відчуваючи зміни, пристосовуються. Деякі починають цвісти після того, як скидають листя".

каш2каш3

цвітуть каштаницвітуть каштани1цвітуть каштани2цвітуть каштани3

Фото Юлія Рацибарська, Фаїна Мендалюк

Нагадаємо, раніше ми писали

Друге дихання. У Дніпрі у вересні квітнуть яблуні