Друге дихання. У Дніпрі у вересні квітнуть яблуні (фото)

У Дніпрі у вересні розквітла яблуня. Аномалію виявив у своєму саду мешканець житлового масиву Північний. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

За словами власника саду Владислава, перед тим як розквітнути вдруге за сезон яблуня повела себе дивно - раптово влітку скинула листя.

яблуня розквітла у вересні

Спочатку вона скинула листя, я гадав, що все - мабуть, засохла. А тепер дивлюся - врожай два рази на рік будемо збирати, - каже Владислав.

Фахівці кажуть, що таким чином у дерева спрацювала система відновлення, відкрилося "друге дихання". Насправді повторне цвітіння не корисне, а виснажливе, тому що на зиму дерева повинні набиратися сил. Повторне цвітіння вже не таке рясне, розквітають лише найактивніші бутони. Плоди з них зазвичай не дозріває.

яблуня розквітла у вересні

Причину таких аномалій вбачають у спекотному літі, через що дерева мали продовжений період спокою, який сприйняли за зимовий. Тому в серпні з"явилися бруньки. 

За народними прикметами, якщо повторно зацвіло дерево, яке щорічно дає урожай, то це тільки на краще. У господарів будинку буде несподіване надходження грошей їх матеріальний достаток збільшиться в кілька разів. І всі, хто живе в будинку не будуть відчувати жодних проблем весь рік.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі побачили райське місце, схоже на джунглі Амазонки.