Вже завтра Землю накриє п'ятиденна магнітна буря: як вберегти себе

Вже завтра, у середу, 19 червня, вдарить потужна магнітна буря. Триватиме вона з 19-23 червня, повідомляє Дніпровська порадниця.

Всім радять бути максимально обережними та за можливості залишатися вдома. 

Вплив магнітних бур на здоров'я людини

Учені пов'язують погіршення самопочуття у метеозалежних людей зі змінами магнітного поля Землі. У результаті відбувається уповільнення капілярного кровотоку, оскільки кров'яні клітини (еритроцити) починають злипатися, кров стає в'язкішою і густішою. Ці процеси призводять до підвищення рівня холестерину, а органи й тканини потерпають від дефіциту кисню. Насамперед від кисневого голодування страждають нервові закінчення і мозок. Якщо не вжити відповідних заходів, може розвинутися гіпоксія.

Симптоми негативного впливу магнітної бурі

  • головний біль та мігрень;
  • втома та слабкість;
  • біль у м'язах і суглобах, особливо якщо раніше була травма;
  • дратівливість і занепокоєння;
  • посилення симптомів алергії та астми (з'являється задишка);
  • проблеми зі сном (безсоння або навпаки підвищена сонливість);
  • підвищений артеріальний тиск.

Приблизно 70% інсультів, гіпертонічних криз та інфарктів стається саме під час магнітних бур.

До впливу підвищеної геомагнітної активності найбільше схильні метеозалежні люди, пацієнти із серцево-судинними та неврологічними захворюваннями, вагітні жінки, літні люди та діти. Вжиття превентивних заходів може допомогти зменшити вплив геомагнітних бур на здоров'я і самопочуття.

Як пережити магнітні бурі: рекомендації, що робити

Кілька практичних рекомендацій, які допоможуть вам поліпшити своє самопочуття під час магнітної бурі:

  1. Режим сну. Намагайтеся лягати спати й вставати в один і той самий час щодня. Якісний сон допомагає організму справлятися зі стресами й знижує чутливість до магнітних збурень.
  2. Харчування. Їжте здорову, збалансовану їжу, багату на вітаміни та мінерали. Особливо корисні продукти, що містять магній і калій: горіхи, банани, шпинат і бобові.
  3. Фізична активність. Регулярні фізичні вправи допомагають зміцнити серцево-судинну та нервову системи, що може зменшити негативний вплив магнітних бур.
  4. Розслаблювальні техніки. Практикуйте йогу, медитацію або дихальні вправи для зниження рівня стресу і тривожності. Ці методи допомагають стабілізувати емоційний стан і поліпшити загальне самопочуття.
  5. Медикаменти. Якщо у вас є хронічні захворювання, наприклад, гіпертонія або мігрень, проконсультуйтеся з лікарем про можливе коригування медикаментозної терапії в періоди магнітних бур. Дотримуйтесь рекомендацій лікаря і не нехтуйте призначеними препаратами.
  6. Фітотерапія. Використовуйте натуральні засоби для підтримки здоров'я. Пийте чай із ромашки, меліси або валеріани — напій із цих лікарських трав допоможе зняти нервове напруження і поліпшити сон.
  7. Водні процедури. Приймайте теплі ванни з додаванням морської солі та ефірних олій (бергамоту, ромашки, лаванди, лимона, апельсина, пачулі, ванілі). Це допомагає розслабитися і зняти м'язову напругу.
  8. Питний режим. Пийте достатню кількість води, щоб підтримувати гідратацію організму. Уникайте зайвого споживання кофеїну та алкоголю, які можуть погіршити стан.
  9. Помірні навантаження. У періоди магнітних бур уникайте надмірних фізичних навантажень. Але ось легка фізична активність у вигляді розминки або зарядки буде дуже корисною і поліпшить самопочуття.
  10. Розслаблення. Постарайтеся більше відпочивати й не перенапружуватися. Прислухайтеся до свого організму і не ігноруйте сигнали втоми.

Також раніше ми писали Чи можна отримувати “Доступні ліки” в стаціонарі. Коли електронний рецепт не потрібен