Піца без тіста: неймовірно смачна страва з баклажанів за 30 хвилин

Любите піцу, але шукаєте щось легше та цікавіше за класичний варіант? Спробуйте цю піцу з баклажанів! Ця ситна та ароматна страва готується без тіста, що робить її чудовим вибором для тих, хто шукає здорову альтернативу традиційній піці, повідомляє Дніпровська порадниця.

Ніякого тіста, лише ніжні баклажани, ароматний томатний соус, соковита начинка з шинкою, оливками та помідорами черрі - і все це під шаром тягучого розплавленого сиру.

Інгредієнти

Баклажан - 1-2 шт.
Томатний соус - 4 - 5 ст. л.
Сіль, перець, спеції - на свій смак.
Тертий сир - 100 - 150 г.
Шинка - 100 г.
Маслини - 10 - 15 г.
Помідор черрі.

Приготування

  1. Наріжте баклажани скибочками приблизно по 1 см завтовшки. Викладіть їх на деко, посоліть, поперчіть, змастіть їх невеликою кількістю олії та відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
  2. Через 15 хвилин змащуємо баклажани томатним соусом і додаємо начинку: шинку, сир, помідори черрі, маслини + сіль, перець за смаком/бажанням. Повертаємо до духовки до розплавлення сиру.

Також раніше ми писали Компот з черешні та липи. Це не просто смачний напій, це справжня вітамінна бомба