З полиць магазинів Дніпра зникає цукор: купити можна лише дорогий (фотофакт)

Останнім часом жителі Дніпра почали помічати, що з полиць магазинів зникає цукор. Особливо гостро відчувається дефіцит дешевого цукру, тоді як дорожчі аналоги все ще доступні. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

Так, у сезон консервації на вулиці Робочій покупці побачили майже пусті полиці. У продажу залишився тільки дорогий цукор по 42 грн. за кг, тоді як звичайний небрендірований по 30-32 грн. за кіло зник.

Також можна було придбати велику фасовку по 5 кг за 177 гривень, вартість кілограма цього цукру становить приблизно 35 гривень. Але цієї позиції в наявності було всього кілька упаковок.

Представники торгових мереж заспокоюють, що дефіциту цукру не очікується. За їхніми словами, поставки цукру тривають, але через тимчасові труднощі з логістикою деякі види продукції можуть бути тимчасово недоступні.

Тим не менш, ціни на цукор вже почали зростати. Так, за даними порталу "Міністерство цін", середня ціна кілограма цукру в Дніпрі станом на 16 червня 2024 року становить 35 гривень, що на 10% вище, ніж місяць тому.

Також раніше ми писали У наступні кілька тижнів можливе загострення ситуації в енергетичній системі України - Укренерго