У наступні кілька тижнів можливе загострення ситуації в енергетичній системі України - Укренерго

У наступні кілька тижнів ситуація в українській енергосистемі буде набагато важчою. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на голову правління НЕК “Укренерго” Володимира Кудрицького. 

За його словами, декілька наступних тижнів ситуація буде набагато важчою, ніж сьогодні. Графіки відключень з 11:00 до 23:00 триватимуть довше, ніж під час решти доби.  

Це пов’язано з особливостями ремонту на енергоблоках атомних електростанцій. Тому треба готуватися до того, що десь місяць-півтора графіки будуть з нами, будуть присутніми у нашому житті. І вони можуть бути, особливо у вечірні години, в години пікового споживання, скажімо так – досить суттєвими, – зазначив Кудрицький.

Окрім того, він повідомив, що графіки будуть планові, однак більш жорсткими.

Світло буде з’являтися в тих планових графіках, які будуть доведені кожному обленерго, до жителів кожної області…Ми сподіваємося, що наші колеги з обленерго зможуть не перевищувати, скажімо так – ті ліміти, які будуть дозволяти нам не вводити ніяких позапланових графіків.

Голова “Укренерго” повідомив, що причинами таких змін є ремонти атомних електростанцій, величини імпорту і погода.

Нагадаємо, що у вівторок, 18 червня, графіки відключень у Дніпрі та області будуть застосовуватись весь день – за вказівкою Укренерго вони діятимуть від 00:00 до 24:00. 

Варто зауважити, що 17 червня Укренерго трохи пом’якшило обмеження, тому можливо, якщо споживання електроенергії буде заощадливим, щось зміниться.

Також раніше ми писали 17, 18, 19 та 20 червня масштабне відключення світла в Дніпрі та області (адреси)