"Я ніколи так не кричала на Машу, як іноді кричу на малих". Олена Кравець зі сльозами розповіла про виховання двійнят

Українська акторка, ведуча та співачка Олена Кравець, до речі, (яка родом з Кривого Рогу Дніпропетровської області) розповіла про виховання своїх трьох дітей. Вона зізналася, що старша донька Марія, якій 20 років, виховувалася в зовсім інших умовах, ніж молодші двійнята Катерина та Іван, яким по 7 років. Олена Кравець зі сльозами на очах розповіла про виховання дітей в умовах війни та чому інколи навіть кричить на дітей.

Вона неодноразово говорила про те, що виховання дітей - це складний і відповідальний процес, який постійно змінюється.

Виховання старшої доньки

Марія Кравець народилася в 2002 році, коли Олена Кравець була на піку своєї кар'єри. Актриса багато гастролювала та знімалася, тому старша донька часто залишалася з бабусею та дідусем. Марія зізналася, що в дитинстві вона часто відчувала себе самотньою та не розуміла, чому мама так часто відсутня.

Однак, незважаючи на це, Марія була слухняною та працьовитою дитиною. Вона добре вчилася в школі, займалася спортом та музикою. Олена Кравець завжди підтримувала її у всіх починаннях.

Виховання двійнят

Катерина та Іван народилися в 2017 році, коли в Україні вже почалася війна. Олена Кравець з чоловіком вирішили залишитися в Україні, щоб виховувати дітей в рідній країні.

Виховання двійнят було для Олени Кравець справжнім викликом. Вона намагалася бути для них і мамою, і татом, і вихователем. Актриса розповідала, що іноді їй доводилося підвищувати голос на дітей, але вона завжди намагалася робити це справедливо.

Олена Кравець вважає, що її діти дуже різні. Марія - це людина, яка любить порядок і дисципліну. Катерина та Іван - це творчі та незалежні особистості, які не люблять підкорятися правилам.

Війна та виховання дітей

Війна внесла свої корективи в виховання дітей Олени Кравець. Актриса розповіла, що іноді їй було важко стримуватися, коли вона бачила, як її діти страждають від наслідків війни.

Олена Кравець вважає, що важливо виховувати дітей в любові та розумінні. Вона хоче, щоб її діти виросли добрими, чуйними та відповідальними людьми.

Я ніколи так не кричала на Машу, як іноді кричу на малих. І мені здається, що вони повинні розуміти, що важко, війна в країні, такі обставини, багато роботи… Я розумію, що іноді кричу на них. І коли кричу, то Маша мене зупиняє. Я кричу: "Ви що, оф*гіли? Ви уявляєте, що все навколо вас крутиться? На вас тут що, хтось кричить?" – розповіла акторка.

Олена Кравець зізналась, що повернулась з вимушеної еміграції, бо хотіла працювати та реалізовуватися, а не лише бути мамою.

"Я починала злитися на них, що через них якби повинна бути не вдома. Але ж до чого тут діти. У цьому немає їхньої вини. Це їх безпека, але мені так некомфортно. Я зрозуміла, що вони не повинні це вивозити", – прокоментувала Олена Кравець.

Кілька порад Олени Кравець батькам, які виховують дітей в умовах війни:

Не забувайте про себе. Вам важливо бути здоровими та сильними, щоб дбати про своїх дітей.
Не ображайтеся на дітей, якщо вони поводяться не так, як ви хочете. Вони теж переживають війну і мають право на свої емоції.
Створюйте для дітей атмосферу безпеки та спокою.
Розмовляйте з дітьми про війну, але не нав'язуйте їм свою точку зору.
Допоможіть дітям знайти способи впоратися зі стресом.