Як доглядати за орхідеєю, щоб вона цвіла весь рік. Потрібна лише 1 ложка молока

Орхідея буде квітнути цілий рік - сміливо використовуйте секретний інгредієнт, який є у кожному холодильнику. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

Орхідеї – екзотичні красуні, які чарують своїми ніжними квітами. Проте, щоб вони цвіли не лише сезонно, але й протягом цілого року, їм потрібна допомога. Квітникарі поділилися простим, але дієвим секретом – добривом з молока, яке знайдеться у кожному холодильнику.

Чому молоко?

Мова йде про звичайне молоко. Хоча таке поєднання на перший погляд може здатися дивним, але на практиці ефект не змусить на себе довго чекати.

В умовах дикої природи орхідеї отримують поживні речовини з кори дерев, моху та гальки. В домашніх умовах їм необхідне правильне підживлення. Молоко ж багате на кальцій, магній, калій та азот, які необхідні для орхідей.

Як приготувати добриво?

Змішайте 500 мл відстояної води та 1 столову ложку молока.
Ретельно перемішайте компоненти.

Як використовувати добриво?

  • Поставте горщик з орхідеєю у глибоку ємність.
  • Щедро полийте рослину добривом.
  • Залиште орхідею на 15 хвилин.
  • Злийте воду з горщика.
  • Поверніть орхідею на звичне місце.

Як часто підживлювати?

Квітникарі рекомендують використовувати молочне добриво один раз на два тижні. Коли орхідея накопичить достатньо поживних речовин, вона випустить квітоніс.

Додаткова порада:

Молочним розчином можна протирати листя орхідеї. Для його приготування змішайте 2 столові ложки молока і 2 столові ложки теплої води. Листя стане зеленим, блискучим та здоровішим.

Спробуйте цей простий секрет, і ваші орхідеї будуть радувати вас своїми квітами протягом цілого року!